Megvan a Jobbik EP listája.

0

Információink szerint kedden döntött a párt választmánya, eszerint a Jobbik listavezetője Gyöngyösi Márton, a párt elnökhelyettese,
második helyen Balczó Zoltán, a Jobbik jelenlegi európai parlamenti képviselője szerepel,
a harmadik helyen pedig Jakab Péter, a párt szóvivője lesz.
Úgy tudjuk, hogy a negyedik helyen Bana Tibor,
az ötödiken Z. Kárpát Dániel van,
őt Brenner Koloman,
Lukács László György,
Szalayné Pánczél Ágnes,
Dudás Róbert
és Szalay Szabolcs követi.
A legerősebb ellenzéki párt egyébként már tavaly december elején bemutatta az EP-programját:
“a Jobbik célja egy igazságos, keresztény értékeken alapuló Európai Unió, és egy szabad, szociális és versenyképes Magyarország”.

A Jobbik programpontjai között továbbra is hangsúlyos szerepet kap az EU megújítása, egy új kiegyezést szorgalmaznak az Európai Unió és tagállamai, valamint a régi és új, központi és periférikus, kicsi és nagy nemzetek között.

A program természetesen kitér a migráció kérdésére is, amit 2015 óta nem is lehet figyelmen kívül hagyni, gazdasági szempontból a bérhelyzet ügyének megoldása szintén nem meglepő, az ellenzéki párt az előzőekben is foglalkozott az ország versenyképességének javításával, ez egészült ki a béruniós kezdeményezés tapasztalataival. A korrupció elleni harc kezdettől fogva jellemzi a Jobbikot, ami most az Európai Ügyészséghez való csatlakozás mellett érvel.

Új elem a fakes news (hamis hírek) elleni fellépés szükségességének programponttá való emelése. A Jobbik szerint az EU-nak vizsgálnia kellene a médiaszabadság helyzetét, a párt ezért javasolja az európai alapszerződések és egyéb jogszabályok módosítását, hogy minden politikai erő a választásokon elért eredménye alapján legyen jogosult szerepelni a közmédiában.

A környezetvédelem kapcsán a párt elismeri, a klímaváltozás ma már nem kezelhető mindössze nemzeti hatáskörben. A környezeti katasztrófák, az éghajlatváltozás és az elsivatagosodás országhatárokon és kontinenseken átnyúló problémák, illetve veszélyforrások, mindezek egyik következménye a migráció is.

(Címlap- és borítókép: fotó: Béli Balázs – Alfahír)

Forrás Alfahír https://alfahir.hu/2019/03/12/jobbik_ep_lista_ep_valasztas