Megsemmisítették a hajléktalanok kunyhóit a Határ út melletti kiserdőben

0

A X. kerületben a Határ út mentén lévő kiserdőben a hosszú hétvégén a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai közel 8 kunyhót semmisítettek meg, írja a Mérce. A kunyhókkal együtt az ott lakó hajléktalanok holmijai is odavesztek. A lap szerint a hajléktalanok már csak akkor szembesültek azzal, hogy mi történt, amikor visszaértek a hosszú hétvége után.

A Város Mindenkié videóján az ott lakók azt mondták, hogy nem értesítették előre, hogy vigyék el a holmijaikat. A ruháik és az edényeik is elvesztek. Így most éjszakára bemehetnek a szállóra, de a nappalt az utcán kell tölteniük.

Illegális kunyhórombolás Kispesten

A Pilisi Parkerdő – Parkerdő az emberért emberei jogsértő módon rombolták le mintegy 15 ember otthonát a kispesti Kút-tó erdőben. A korábban ott élő emberek egy részét már korábban elüldözték, ma pedig azokat az embereket is földönfutóvá tették, akik az eddigi fenyegetések ellenére is ragaszkodtak az otthonukhoz. EL A KEZEKKEL A KUNYHÓKTÓL! >> Írj te is levelet a Pilisi Parkerdőnek! >> https://szabad.ahang.hu/petitions/el-a-kezekkel-a-kunyhoktolJELENTKEZZ BE A KUNYHÓVÉDELMI RIADÓLÁNCBA, hogy ha legközelebb időben értesülünk a veszélyről, meg tudjuk akadályozni a kunyhók lerombolását! >> https://goo.gl/forms/kvgJ4cFWJrGEdeZk2

Gepostet von A Város Mindenkié am Donnerstag, 25. Oktober 2018

Az elmúlt napokban 8 pár már elhagyta az erődben lévő szállását, pénteken pedig a maradék 7 ember is elköltözik az erdőből. A lakók az Utcajogász Egyesület segítségével kártérítési pert fognak indítani a Pilisi Parkerdő Zrt. ellen.

Forrás:444/facebook/https://444.hu/2018/10/25/megsemmisitettek-a-hajlektalanok-kunyhoit-a-hatar-ut-t-kiserdoben?fbclid=IwAR1rWMTd3wvnq2ONwhmIcmkT5K8Elp2j-2yKcKRIVbJpXoRIosnowi17wTs

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!