Megmondja a kormány kiket lehet meghívni

Eljött a diktatúrában az a pillanat amikor a kormány, illetve a külügyminisztérium megmondja milyen művészeket lehet meghívni az állami rendezvényekre a nagykövetségeken.

Közeledik a rendszerváltás évfordulója és számtalan megemlékezés várható a nagykövetségeken.
Ebből az alkalomból a külügyminisztérium listát adott ki, hogy melyik vendégművészt lehet meghívni az ünnepség alkalmával.

Forrásunk szerint annak ellenére is felháborodást keltett az összeállítás, hogy a kormány eddigi kultúrharcos hozzáálláshoz képest az több elemében kifejezetten sokszínű. Forrásunk, jelezve, hogy a külképviseletek eddig önállóan rendezhettek ilyen programokat, úgy fogalmazott: „egy valamire való nagykövetségek képesnek kell lennie arra, hogy megszervezzen egy megemlékezést és oda az országot megfelelően reprezentáló előadókat hívjon meg.” – Természetesen mi sem vagyunk hülyék, senki nem hívna meg kifejezetten kormánykritikus történészt, politológust. De ez a lista több szempontból nagyon egyoldalú. Ha már a rendszerváltásra emlékszünk: az abban aktív, máig élő történészek, politológusok közül például senki nem szerepel – mondta informátorunk. Maguk az érintettek minden bizonnyal tudtukon kívül kerültek a kiválasztottak közé.

Kapcsolódó cikkek

Senki ne dőljön be nekik! Mától beindul a kamupropaganda

O.L.K.T.

Budapest nem lesz Felcsút Alsó, itt az ellenzék kampánydala

O.L.K.T.

Kovács Zoltán elgázolt egy gyereket

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!