Megint, szemrebbenés nélkül hazudnak!!!

KSH adatai szerint, sosem dolgozott még ennyi orvos Magyarországon.

Hát ki hallott már ilyet?!

Mikor naponta 5-7 orvos és naponta 8-16 nővér hagyja el az országot a Fidesz miatt és a magasabb, tisztességes, elismert fizetésért!

Az elmúlt évtizedekhez képest rekordszámot ért el az itthon dolgozó orvosok száma: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 39 132 szakember praktizált tavaly Magyarországon – ismertette a Magyar Hírlap.

A KSH tájékoztatása szerint a praktizáló orvosok száma 1960 óta nem volt ilyen magas. A növekedés azonban a legkevésbé sem volt egyenletes, a tavalyi adatot a dolgozó orvosok száma 2004-ben közelítette meg, akkor 38 877-en praktizáltak, illetve 2014-ben volt a 2017-hez hasonló szám, amikor 38 944 szakembert regisztrált a KSH. Az utóbbi nyolc évet tekintve 2014-ről 2015-re volt némi visszaesés, ám a hátrányt 2016-ra be is hozta a nyilvántartott orvosok száma, tavaly pedig elérte az adatsor vezetése óta regisztrált legmagasabb értéket.

Kiolvasható tehát, hogy egy évtized alatt 22 százalékkal bővült a dolgozó orvosok száma. Miközben azonban összlétszámuk emelkedett, addig a folyamatos központi támogatás ellenére is egyre kevesebb közülük a háziorvos, tavaly 6173-at tartott közülük számon a KSH. Igaz, az egy háziorvosra jutó lakosok száma lényegesen nem változott az elmúlt években.

A napilap cikke szerint egyre kevesebben kérik ki közülük a külföldi munkavállalási engedélyt, tavaly mindössze háromszázharmincnégyen. Az elmúlt években külföldi munkavállalási engedélyt kérő orvosok közül 1498-an dolgoznak ma a magyar betegellátásban, mivel vagy nem költöztek külföldre, vagy visszajöttek időközben Magyarországra, esetleg egyszerre végeznek munkát itthon és külföldön is.

Kórházi műtő./Kép. Weborvos

Az Orbán-kormány 343 milliárdot költött stadionokra eddig./Kép. Összefogás a magyar kórházakért

 

olkt.hu/hirhatar.com/blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

TISZTELET A BÁTRAKNAK

O.L.K.T.

Kilakoltatás Kőbányán: mindent rendesen fizettek, mégis menniük kell!

Rubóczki Tamás

Rendkívüli: Az ország lakossága összefogást, kemény ellenzéket és országos sztrájkot követel! (Videó)

Rubóczki Tamás

Hozzászólok