Megfigyelik majd a gyerekeket is néhány renitens miatt

Ez is kapóra jön a kormányzatnak

0

Vizsgálja a kormány, hogy bekamerázza-e az általános és középiskolákat a szülők beleegyezése és engedélye nélkül.

Ha a kormány szükségesnek látja, akkor az általános és középiskolákat is biztonsági kamerákkal szerelik fel, hogy megelőzzék az iskolai erőszakot,” közölte a hvg.hu-val az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár még a hét elején beszélt arról, hogy iskolarendészettel, kamerákkal csökkenték az iskolai erőszakot. Az Emmi szerint egyelőre semmilyen konkrét döntés nincs, egyelőre a javaslatok kidolgozása zajlik. 

“A kamerák esetleges felállításának lehetőségét és az ettől várható eredményeket a tárca még csak vizsgálja, a kamerák elhelyezésének részletkérdéseinél még nem tartunk,”

Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint, amennyiben törvényt hoznak rá, akkor nem lehet aggályos a kamerák elhelyezése az osztálytermekben, akár a szülők hozzájárulása nélkül is.

Forrás 444.hu
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!