Megérte rendszert váltani?

0

Igen, jobban éltünk a Kádár-rendszerben. Könnyebb volt lakást találni, a fizetésünket nem emésztette fel a rezsi és a kajaköltség, volt tisztességes munkánk normális fizetéssel és még nyaralni is el tudtunk menni. Hova tűnt a békés, nyugodt életünk?

Megérte rendszert váltani?

30 évvel ezelőtt sokan bíztak abban, hogy a rendszerváltás majd demokráciát és nyugati életszínvonalat hoz Magyarország számára. Akik akkoriban hamis illúziókba ringatták magukat, ma már elkeseredést és csalódottságot éreznek a beteljesületlen ígéretek miatt. Sokan úgy vélik, hogy az ország katasztrofális állapotáért Kádárt és Orbánt terheli a felelősség. Micsoda tévedés! Kádár János rendszere és a NER között zongorázni lehetne a különbséget: akkor nem voltak nagy vagyoni különbségek a hétköznapi emberek és a politikus között, most néhány fideszes oligarchának nagyobb a vagyona, mint az ország lakosságának. Akkoriban nem volt gyermekéhezés, kilakoltatás, most mindkettőre van példa. A Kádár-rendszer létbiztonságot, tisztességes munkát és kiszámítható jövőt adott Magyarország minden polgárának, Orbánék pedig csak rabszolgatörvényt, közmunkát és megaláztatást. Akkoriban nem kellett a magyaroknak külföldre menniük dolgozni, mert az itthoni bérekből is meg lehetett élni. 30 évvel a rendszerváltás után még mindig sokan érezzük úgy, hogy emberségesebb és jobb világ volt a Kádár-rendszer!

Gepostet von El a kezekkel a Kádár-sírtól am Samstag, 23. Februar 2019

Ha igazán tárgyilagosan szeretnénk a történelemről beszélni, akkor még a legjobboldalibb történésznek is el kellene ismernie, hogy a magyar nép Kádár János idején élt a legmagasabb életszínvonalon. Neki köszönhetően jutottak milliók összkomfortos lakáshoz, tisztességes egészségügyi ellátáshoz és a Kádár-rendszerben vált mindenki számára elérhetővé a kultúra, szórakozás és az üdülés. Sem az előtte lévő országvezetők, sem pedig az utána következő kormányok nem tettek annyit a hétköznapi emberekért, mint p Joggal érezzük úgy, hogy Kádár János a magyar történelem legkiemelkedőbb személyisége.