Megbéníthatja a kórházakat a létszámstop

Az állami fenntartó levelet küldött az intézményeknek, ami a vezetők szerint.

Komoly izgalmat keltett a kórházigazgatók körében az állami fenntartó múlt pénteki, a Népszavához is eljutott levele, amelyben arról értesítették őket, hogy gyakorlatilag létszámstop lépett életbe az egészségügyben.

A levél szerint november hatodika után visszavonásig csak megbízási szerződést köthetnek, de nem lehet új jogviszonyt létesíteni, így nem vehetnek fel orvosokat, nővéreket sem. Ez különösen azért rázta meg az intézményvezetőket mert a betegágyak mellett így is alig van ember.

A kórházvezetők szerint

gyakorlatilag megbénulhat az ellátás, mert a szakdolgozói kamara felmérése szerint 15-20 százalékos nővér- és szakemberhiánnyal küzdenek.

Az állami intézményekben gyógyító 17 ezer orvosból 4-5 ezren nyugdíj mellett dolgoznak.

A lap úgy tudja, a létszámstopot elrendelő kormányhatározat nem nyilvános, így az érintetteknek be kell érniük a fenntartó interpretációjával. A Magyar Kórházszövetség a Népszava szerint hétfőn a létszámstopra magyarázatot kérő levelet írt a kórházfenntartónak, az államtitkárságnak, a miniszternek és a miniszterelnökségnek is.

Gyakorlatilag megbénulhat az ellátás, az egyéb kellemetlenségekről nem is szólva – kommentálta a döntést a lapnak egyik vidéki kórházvezető, akihez más megkérdezettek is csatlakoztak ugyanezzel a véleménnyel.

Via: Népszava

Kapcsolódó cikkek

NEM KAPNAK TÖBB PÉNZT A KORMÁNYPÁRTI TELEPÜLÉSEK

O.L.K.T.

Bayer Zsolt nem kért bocsánatot Nagy Blankától

O.L.K.T.

Tömeghisztéria: lincselések álhírek miatt!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!