Megáll a KERESZTÉNY ész is. Ez pedig igaz…

Beütött a misebor: katolikus papok Harry Potter könyveket égettek mert, azok bálványimádóak

A 444 szúrta ki a BBC beszámolóját,  hogy Lengyelország északi felén fekvő Koszalinban tevékenykedő katolikus papok olyan könyveket égettek a hétvégén, melyeket szentségtörőnek és bálványimádónak ítéltek meg, így került a lángra a Harry Potter is.

Bár a nácik barbár szokásának szokták titulálni a könyvégetést, most lengyel honban a szebb napokat is megélt katolikus papok kaptak rá erre a szokásra.

Az elégetett könyvek közé került a Harry Potter sorozat több példánya is. Az égetést a Bibliából vett idézetekkel indokolták. Többek között Mózes ötödik könyvéből azt a passzust, amely így szól: „Isteneik szobrait égessétek el! Ne kívánd meg a rajtuk levő ezüstöt vagy aranyat sem, ne vedd el magadnak, mert tőrbe esel általuk. Utálatos ez Istened, az ÚR előtt”.

A 444 megjegyzi, hogy JK Rowling könyveiből becslések szerint több mint 500 millió példány kelt el világszerte, ezzel ez lehet minden idők legsikeresebb regénysorozata. Korábban is akadtak már keresztény szervezetek, melyek tiltakoztak a Harry Potter-sorozat ellen, mivel szerintük a varázslást népszerűsíti a gyerekek körében.

A papok akcióját nem fogadta kitörő öröm az interneten, a BBC által idézett kommentek között olyanok akadtak, mint a megjegyzés, hogy szemben a Bibliával, a Harry Potter esetében nem tudni arról, hogy bárki ölt vagy erőszakolt volna a nevében, míg más Heinrich Heine híres mondását idézte, hogy ahol könyveket égetnek, ott nemsokára embereket is fognak.

Egyesek megjegyzik, hogy vélhetően a papnak beütött a misebor, mert józan ember ilyet nem tesz, sokan fel vannak azon is háborodva, hogy mindez gyermekek jelenlétében törtön meg. Persze, jó lenne, ha ez csak egy április elsejei tréfa lenne, de erre sajnos semmi jel nincsen-jegyzik meg páran.

Forrás:https://hirhugo.hu/2019/04/01/beutott-a-misebor-katolikus-papok-harry-potter-konyveket-egettek-mert-azok-balvanyimadoak/?fbclid=IwAR0IQdABpgIHgSv_TzEmO0QhPk8U6AfSO672IWJ5anIBKqs2TtYpLRkRzDE

Kapcsolódó cikkek

Brutális az infláció Magyarországon!

O.L.K.T.

Óriási a munkaerőhiány a MÁV-nál, zárva a pénztárak nagy része

O.L.K.T.

Bizonyíték a főnöknek!

O.L.K.T.