Meg is van a kampány egyik fideszes kulcsszava: migránskaraván

Migránskaraván szerveződik, hogy  a migránsok lerohanják Európát – ezzel riogat néhány napja a fideszes propagandamédia. A migránskaraván jó hívószó, mindenki el tudja képzelni a hadrendbe fejlődött migránsokat, akik mindjárt megindulnak, hogy elfoglalják Magyarországot. Aki nem tudná elképzelni, annak a közmédia segít: a köztévé néhány napja folyamatosan tudósít a helyzetről. Persze a maga módján, a nézők úgy érezhetik, hogy a végítélet készül lecsapni, elszabadult a pokol.

A köztévé minden tudósítása arról szól, hogy a több ezer migráns bármelyik pillanatban megindulhat. Valójában arról van szó, hogy néhány százan a Szalonikitől 10 kilométerre lévő menekülttábor előtt sátoroznak, mert valóban tovább akarnak menni, és tényleg összecsaptak a görög rendőrökkel, de szervezettségről, hatalmas tömegről nem lehet beszélni. A BBC tudósítása szerint olyan elkeseredett emberekről van szó, akik már hónapok óta – sokan már egy éve – élnek görögországi táborokban arra várva, hogy elbírálják menekültkérelmüket. Arról nincs szó, hogy megnyitnák a határt és szabadon átengednék a menekülteket. Lassan már a fideszes média is belezavarodik a helyzetbe. Az MTI ma reggel két hírt is közölt a helyzetről egy óra különbséggel, Az első szerint Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese az M1-en ma reggel azt szakértette, hogy Észak-Macedónia felé indulhat el a Görögországban lévő migránskaraván. Hozzátette, hogy a legizgalmasabb kérdés a szervezők kiléte, de erről egyelőre nagyon keveset tudni. (Azt nem tette hozzá, hogy sokan az oroszokat látják a dolgok mögött, akik a migráció középpontba helyezésével akarnak zavart kelteni az EP-választáson.) Csakhogy a “migrációs szakértő” szakértése után nem egész egy órával újabb hír érkezett szintén az M1-ről. A kiküldött tudósító jelentette, hogy a görög hatóságok nem engedik tovább a migránskaravánt. a görög hatóságok arról tájékoztatták a migránsokat, hogy csak a táborba, a befogadó helyekre és az általuk bérelt lakásokba engedik őket, de az országot nem hagyhatják el.

Kép: Gábor Breyer.

Forrás. Népszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Érkezik a führer. – Erőszak a véleménynyilvánítók ellen.

O.L.K.T.

Orbán értékelt, az úri közönség örült

O.L.K.T.

Ágnes – börtöninterjú …

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!