Még 11 milliárd a Puskás Ferenc Stadionra!

Az RTL Klub Híradója készített egy riportot, amelyből az derül ki, hogy bár a Puskás Ferenc Stadion valószínűleg nem fog drágulni a tervezett átadásig, 2019 novemberéig, a környezetének a felújítására elköltenek még 11,1 milliárd forintot.

Az Orbán-kormány eredetileg 2011-ben tett bejelentést arról, hogy  Népstadion helyén felépítenek egy új arénát, a Puskás Ferenc Stadiont. Ekkor az elképzelések még egy 40 ezer férőhelyes létesítményről szóltak, amely az akkori tervek szerint 45 milliárd forintba került volna. 2017-ben  ezt módosították, már egy 67 ezer fős stadionról volt szó nettó 150 milliárd, bruttó 180 milliárd  forintért.

Ez csak maga az aréna, a környezetének a felújítására lehet még pénzt költeni, és amíg a jövő évi költségvetésben még az szerepel, hogy 2 milliárd 426 millió forintot szánnak rá, beleértve a közös magyar-szlovák rendezésű futball Európa-bajnokság megrendezéséhez szükséges létesítmények költségével. Júliusban aztán még 8 milliárd 719 milliót hozzávágtak még ehhez a pénzhez.

Mindez azt jelenti, hogy a négy budapesti mérkőzés kedvéért összesen 11,1 milliárd forintot költ el az Orbán-kormány a Puskás Ferenc Stadion 150 milliárdján túl. Építenek utat és járdát, felújítják a szoborparkot, csatornáznak, térköveznek és növényeket telepítenek a pénzből.

Kapcsolódó cikkek

A 2018-as országgyűlési választás kampánya szinte biztosan a tömeges bevándorlás miatt kihirdetett válsághelyzetben indul majd – pedig sehol egy migráns! (+Grafikon)

Rubóczki Tamás

Borkai-ügy: A feleség az egy oligarcha

O.L.K.T.

Tényleg ilyennek kell lennie a mai Magyarországnak?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!