Médiabotrány Orbán miatt!

Kommentfelháborodás tört ki az Európai Néppárt Twitter oldalán, hogy zárják ki Orbánt, miután véglegessé vált, hogy a CEU-nak el kell hagynia Budapestet. Az esetből médiabotrány is lett, mivel a Néppárt elkezdte leszedni ezeket a beszélgetéseket. Mostanra a Néppárt elismerte a cenzúrázást és engedi az Orbán miatti népharagot az oldalán.

A 444.hu számolt be, hogy a kampányai miatt a Nobel-békedíjban is részesülő béke és emberjogvédő szervezet, a Human Rights Watch európai sajtófőnöke, Andrew Stroehlein twittelte ki, hogy az Európai Néppárt levette azt a kommentjét, melyben ő maga is Orbán kizárását követelte a Néppártból.

“Az Európai Néppárt blokkolt engem. Ez megerősíti azt, hogy nem tudnak mit kezdeni azokkal, akik megkérdőjelezik, hogy miért is támogatják a magyar kormánypártot, a Fideszt, ami a Néppárti frakció tagjaként aláássa az alapvető demokratikus értékeket. Ahelyett, hogy kizárnák a Fideszt, egy jogvédőt blokkolnak.”

– írta Stroehlein.

Az ismert európai civil fenti posztjából hatalmas médiabotrány keveredett és a Néppárt kénytelen volt visszavonult fújni és inkább engedni a népharagot az oldalán.

A 444 megjegyzi, hogy ez a visszavonulás elképzelhető legkínosabb szöveggel történt. Vasárnap kora este ugyanis a következő bejegyzés jelent meg az EPP twitterén:

A hétvégén több felhasználót blokkoltunk tévedésből. A blokkolást feloldottuk, így az érintettek újra olvashatják a tartalmainkat. A tévedésért elnézést kérünk. A kommenteket elnézve a felhasználók nem ma kezdtek internetezni, ezért nem hiszik el, hogy tévedés történt.

– írja a portál.

 

 

olkt.hu/Twitter

Kapcsolódó cikkek

Beteg demokráciák, illiberális rendszerek – szénné gyalázták Orbánt Brüsszelben!

Rubóczki Tamás

Gyurcsány Ferenc már tudja! (Részletek)

O.L.K.T.

Tényleg mindenért Soros a felelős? …

O.L.K.T.