Matolcsyt nem zavarja, hogy drasztikusan gyengül a forint!

0

Korábban aziránt érdeklődtem, vajon érdemes-e felkészülni a 340-350 forintos euróra, van-e árfolyamcélja az MNB-nek. A jegybank elnöke arról tájékoztatott: őt nem zavarja a forint gyengülése, leértékelődése.

Nos, engem meg zavar – mondta el Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője.

Mert holnap sokunknak emiatt lesz drágább a tankolás. De többet kell fizetnünk minden olyan termékért is, amelyet külföldről vásárolnunk a műszaki cikkektől a déli gyümölcsökig. Úgy is mondhatnám: sokba kerül nekünk a narancs!

A gyenge valuta bizonytalanságot okoz, és áremelkedést hoz. Ugyanazzal a munkával, ugyanazért a fizetésért hónapról hónapra kevesebb árut, szolgáltatást tudunk megvenni. Persze, nem volt ez mindig így: 2010 áprilisában 265 forintot kellett fizetni egy euróért.

Éppen ezért az MSZP – amely bevitte Magyarországot az Európai Unióba – azt kezdeményezi, hogy a Kormány haladéktalanul kezdje meg az euró bevezetéséről szóló tárgyalásokat, mert a stabil valuta biztonságot, kiszámíthatóságot ad a magyar embereknek.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!