Matolcsy “Áldott Karácsonya” – Átlagosan 550 ezer forintos jutalmat osztottak a Magyar Nemzeti Bank haveroknak!

0

Megint a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank (MNB) volt a legnagyvonalúbb a dolgozóival az állami szervezetek közül. Az év végén ugyanis 619 kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalójának adott összesen 339 millió forint bónuszt – derül ki a Napi.hu-nak küldött jegybanki válaszból.

Vagyis egy jutalmazott dolgozó átlagosan nettó 549 ezer forint jutalomban részesült.

A jutalmazottak 83 százaléka nem vezető beosztású. Ráadásul nagyot emelkedtek a jutalmak 2017 óta. Tavaly átlagosan közel nettó 324 ezer forintos jutalmat kaptak az intézmény dolgozói, 468 munkavállaló között osztottak szét nettó 151,6 millió forintot.

Nem volt év végi prémium három minisztériumban, elbocsátás azonban igen, hiszen október végén Innovációs és Technológiai Minisztériumtól 517, a Miniszterelnökségtől 162, a Pénzügyminisztérium pedig 318 embert küldtek el.

Ugyan évről évre rekord bevételt produkál az új vezérigazgató által irányított Szerencsejáték Zrt., azonban „a társaság vezetői, munkatársai év végi jutalomban, prémiumban nem részesülnek” – válaszolt a hírportálnak az állami cég. Ellenben a 2018-ban mintegy 34 milliárd forintos keretből gazdálkodó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) idén év végén hat munkatársa részesült kiemelkedő szakmai munkáért járó díjban, valamint egy munkatárs elnyerte az év dolgozója címet, tehát összesen hét ember.

 

olkt.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!