Mától Mészáros a leggazdagabb!

0

Mától Mészáros a leggazdagabb a Forbes szerint!

Soha ekkora vagyonnal nem rendelkezett még az első helyezett. Az egykori gázszerelő megelőzte Csányi Sándort.
Közreadta a Forbes az 50 leggazdagabb magyar listáját, immár ötödik alkalommal tettek így. Mészáros Lőrinc letaszította a trónról Csányi Sándort, úgy, hogy öt évvel ezelőtt még nem szerepelt neve a levagyonosabbak között.
1. Mészáros Lőrinc: 381,3 milliárd forint
Ezzel az egykori felcsúti polgármester megelőzte az elmúlt három évben az élen végző OTP-vezért, Csányi Sándort. A lap szerint a vagyongyarapodás elsődleges forrása a tőzsde volt, és nemcsak a Mészáros-részvények szárnyalása, hanem egy februárban bejelentett tranzakciósorozat miatt.
Ennek részeként Mészáros nagy termelő- és építőipari cégeinek jelentős tulajdonrészeit apportálták a szintén Mészáros többségi tulajdonába tartozó Opus Global tőzsdei befektetési holdingcégbe, a vételárat Mészáros Opus-részvényekben kapta meg.

Forrás hvg.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!