Márki-Zay Péter nagyon komoly szavazást indított a rabszolgatörvény ügyében!

0

Hódmezővásárhelyen akarta Márki-Zay Péter elfogadtatani, hogy az önkormányzati dolgozókra ne alkalmazzák a túlóratörvényt. A Fidesz helyi képviselői szavazást kezdeményeztek, az eredmény eléggé arcon csapta őket.

Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester meg akarta szavaztatni a közgyűlésben – amelyben a fidesznek többsége van –, hogy az önkormányzati dolgozókra ne alkalmazzák a híres-hírhedt “rabszolgatörvényt”, vagyis a túlmunkát szabályozó törvényt – írja az Index az önkormányzatra hivatkozva.

Szavazást kért a Fidesz a túlóratörvényről Vásárhelyen: eléggé kínos lett nekik az eredmény

FotóIllusztráció/wikipedia CC BY-SA 2.0/Rama

A Fidesz képviselői felvetették, hogy erről talán meg kellene szavaztatni az önkormányzati dolgozókat (a szavazáson a köztisztviselők és az önkormányzati képviselők nem vettek részt). Az érintett 370 főből mindössze 45 fő szavazott, és mindössze egyetlen ember állt ki a Fidesz által a Parlamenten átnyomott törvény mellett – 42 fő pedig ellene (ketten érvénytelenül szavaztak).

A kérdés az alábbi volt:

Kíván-e Ön évi 400 óra túlmunkàt végezni úgy, hogy munkáltatója csak három év elteltével köteles kifizetni annak ellenértékét a kollektív szerződés szerint?

Ha a Fidesz komolyan veszi a munkavállalók szavazását – ha már az emberek érdekében cselekdnek állításuk szerint –, akkor Hódmezővásárhelyen az a helyzet áll elő, hogy a helyi Fidesznek le kellene szavaznia a Fidesz országgyűlési képviselői által megszavazott törvényt.

olkt.hu/MTI