Máris pofátlan módon duzzad az államtitkárok száma a IV. Orbán kormányban!

Rekordszámú államtitkárral kezdi új ciklusát Orbán Viktor miniszterelnök – derül ki a Blikk összesítéséből. Míg 2010-ben csak 42 államtitkára volt a második Orbán-kormánynak, addig 2014-ben már 53-mal indult, most, a negyedik Orbán-kormány hivatalba lépését követően ugyanakkor

már 60 államtitkárt neveztek ki.

Persze miniszterből is több van, a 2010-es 9 helyett 13. A Miniszterelnökségből hiába vették külön a Miniszterelnöki Kormányirodát, a korábbi nyolc helyett így is tíz államtitkár dolgozik Gulyás Gergely alatt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumnál ugyan a 11 helyett most csak 9 államtitkár van, az új Innovációs és Technológiai Minisztériumnál Palkovics László miniszter nyolc államtitkárt irányíthat. A legkevesebb államtitkár a belügyi és a honvédelmi tárcánál található: itt csak 3-3 van belőlük.

A Blikk hozzáteszi, az állami vezetők száma a ciklus előrehaladtával szinte folyamatosan növekszik, 2017-ben a harmadik Orbán-kormánynak így 57 államtitkára volt annak ellenére, hogy 2014-ben még csak 54.

A lap kereste a kormányzatot, hogy megtudja, mi az oka annak, hogy minden ciklusban egyre több államtitkárral kezdi meg a munkáját a kormány, de nem kaptak választ.

 

olkt.hu/blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

Az ellenzéki kiakadt, nem asszisztálnak a Fidesz propaganda-hétfőjéhez.

H Miklós

Póka László: Terror ítélet, indoklás és Sárgapólós vélemények!

Rubóczki Tamás

Össze-vissza hadovál: Kövér László szerint agymosás miatt van…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!