Máris lebuktatták az új agrárminisztert!

Elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestis vírusát az ukrán határhoz közeli, Szatmár-Bereg megyei Tiszakerecseny község határában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az állami hatóság közleménye szerint a korábban Heves megyében megállapított betegség jelenlétét a Nyírerdő Zrt. vadászterületén talált vaddisznóból származó mintában mutatták ki, a járványügyi nyomozás jelenleg folyamatban van.

A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása során került Magyarországra, nem pedig a menekültektől.

A 168 Óra is beszámolt arról: az új agrárminiszter, Nagy István a kinevezése előtti bizottsági meghallgatáson azt mondta, úgy került Magyarországra ez az állatbetegség, hogy egy migráns eldobott egy szendvicset, amit egy vaddisznó megevett.

 

olkt.hu/168ora.hu

Kapcsolódó cikkek

Ez a szerencsétlen senkiházi Bayer megint villantott!

H Miklós

Die Presse: Borkai, kokain és korrupció

O.L.K.T.

Elkészült Orbán Viktor évértékelőjének hivatalos magyar fordítása!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!