Máris korrupciógyanúba keveredett a pécsi fideszes polgármester-jelölt, holott még le sem zajlott az önkormányzati választás!

Úgy tűnik, a pécsi Fidesz polgármester-jelöltje Vári Attila szövetségi elnökként magának hagyott jóvá egy évi több mint 2,64 milliós juttatást egy sportegyesületnél, amelynek elnöke egyébként a Fidesz erős emberének, Bánki Eriknek a testvére, Bauer Nándor Zsolt, aki üzlettársa is Várinak – írja a Népszava.

A lap sportági információkra hivatkozva elemzi azt a sportfejlesztési programot, amelyet a Mohácsi Torna Egylet (MTE) nyújtott be még áprilisban, és tervei szerint tao-pénzekből finanszírozott volna.

A programban két táblázat szerepel, amelyeken a neveket kipontozták ugyan, de a Népszava információi szerint Vári Attiláról van szó, aki

„szakmai tanácsadóként erősíti a programot, havonta papírforma szerint 80 órát dolgozik, és ezért bruttó 220 ezer forint illeti meg. Az információkat hitelesíti, hogy a dokumentum vége felé a végzettségeket igazoló nyilatkozatok között már felbukkan Vári Attila neve – és az itt megadott munkaköri leírás egyezik a neveket mellőző táblázatban szereplő munkaköri leírással. Azaz Vári Attila adatai közül egyezik a végzettség helye (Semmelweis Egyetem TF), a szak (vízilabda szakedző), a végzettség (szakedző), és végül a név”.

A cikk megjelenéséig a Népszava nem tudta elérni a pécsi polgármesterjelöltet, akinek korábban a lakhatási támogatással is meggyűlt a baja.

Az MTE sportfejlesztési programjára egészen addig nem került aláírás, amíg Kemény Dénes volt a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, de az állítólagos formai-technikai problémák elhárultak, amikor ez elnöki székben váltotta őt Vári Attila.

 

forrás.: nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Ez a Fidelitasos gennygóc megint csak Gyurcsány, Gyurcsány, Gyurcsány…

Rubóczki Tamás

Fidesz: A pedagógusok nem az Orbán-kormány ellen tüntettek, hanem Gyurcsány és Soros ellen!

O.L.K.T.

Szégyellem, hogy ebben az országban élek

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!