Marad a sarc a népnek, köszi Fidesz!

Szinte példátlan, hogy húsvét előtt csökkenjen a tojás ára, de most ez történt.

Nem változott a néhány héttel ezelőtti helyzet, idén húsvét előtt sok helyen csökkentek a tojásárak, ami az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva szinte példátlan – írta a vg.hu.

Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (Tojásszövetség) alelnöke a lapnak elmondta, az alacsony árszint annak a következménye, hogy az elmúlt időszak piaci anomáliái után – amelyeket a madárinfluenza és a fipronilbotrány okozott – helyreállt ugyan az ágazat termelőképessége, de az integráció alacsony foka miatt a tojástermelők érdekérvényesítő képessége jóval kisebb a koncentrált kiskereskedelemmel szemben. A tojás ennek megfelelően már áruházba becsalogató termék lett: a Blokk.com öt áruházláncot vizsgáló körképe szerint a darabonként 27-30 forint közötti árak 28-31 százalékos áruházi akciókat jelentenek.

A Tojásszövetség alelnöke szerint, hogy jelenleg az önköltséget ugyan még kitermelik, de félő, hogy a húsvét utáni időszakban, amikor jelentősen csökken a kereslet, az árak tovább esnek, így a nyáron esedékes takarmánybeszerzéseket és az állománycserét nem tudják majd finanszírozni a termelők. Ezért félő, hogy sokan nemcsak csökkentik a termelést, hanem fel is hagynak vele – mondta a szakember a Világgazdaságnak.

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Ujjongott a közönség, miután Nagy Blanka szétgyalázta Áder Jánost

Rubóczki Tamás

Gulyás Gergely máris Sorosozik és pánikot kelt!

Rubóczki Tamás

Novák Katalin: Erős felhatalmazást kaptak a kormánypártok a magyar választóktól, mert nem kérnek a Sorosista baloldalból!

O.L.K.T.

Hozzászólok