Már tudjuk mire ment ki a játék!

Ezért hosszabbítgatták folyton Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.

Ugye nem véletlen, hogy a 17 fő,akik közül volt olyanok, akiket 8-10 hónapig előzetesben tartottak, mára mind szabadlábra helyezésre került. Csak Czeglédy tölti napjait a szegedi Csillagban. Megszűnt Czeglédy Csaba mandátuma, mivel egy éven keresztül nem vett részt a szombathelyi közgyűlés munkájában – adta közzé az Index.
A portál cikke szerint a helyi választási bizottság október 14-ére írta ki az új voksolást. A törvényi határidőket figyelembe véve augusztus 27-től szeptember 10-ig lehet majd jelöltet állítani a pártoknak. Szombathely fideszes polgármestere az eredetileg tervezett időpontra, június 7-re nem hívta össze a megyei jogú város közgyűlését. Ha ezt megteszi, akkor azon az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabát kérelmére előállítás keretében odavihették volna. Ezt nyilván nem kockáztathatta meg a fideszes vezetés, mert Czeglédy megjelenése nagy médiaérdeklődést váltott volna ki és akkor egy esetleges felszólalásáról is beszámolnak. Másrészt, akkor nem veszítette volna el a képviselői mandátumát.
Megírtuk azt is, hogy az önkormányzati törvény kimondja: az önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik abban az esetben, ha “annak az ülésnek az időpontjától, amelyről első ízben távol maradt, egy éven át nem vesz részt a képviselő-testület ülésén”.
Czeglédy a tavaly nyáron indult büntetőügye miatt a 2017. június 15-i ülésen már nem tudott megjelenni. Innen számít az egy éves határidő, ezért is volt fontos számára, hogy a június 7-re tervezett ülésen ott legyen. Ügyvédje útján mindezt Czeglédy “rendkívül tisztességtelen és joggal való visszaélés”-nek nevezte, ami egyben szerinte hivatali visszaélés is.

Ezért ha valóban ilyen formában vesztené el mandátumát, minden jogi eszközt kihasználva küzdene a döntés ellen – üzente.
Szerintem meg igazoltan volt távol, nem?

 

olkt.hu/index.hu


Kapcsolódó cikkek

Nyílt levél Apáti Bencének aki istenítette a magyar egészségügyet és Németh Szilárdot!

O.L.K.T.

Össze-vissza hadovál: Kövér László szerint agymosás miatt van…

O.L.K.T.

Breaking: Bakondi szerint óriási a migrációs nyomás a kerítésnél! De hová lett a beígért 70 ezer?

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!