Manfred Weber lerántotta a leplet a Fidesz hazudozásairól!

Manfred Weber szerint világos döntést hoztak: nem a Fidesz függesztette fel magát, hanem az Európai Néppárt a magyar kormánypártot.


“A felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben. Ez volt a politikai gyűlés világos döntése,” mondta a Népszavának Manfred Weber. A lap arra kérdezett rá, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje hogyan kommentálná a Fidesz narratíváját, miszerint “őket nem lehet kizárni, felfüggeszteni, saját maguk döntöttek így.” 


“13 tagpártunk kérte, hogy tegyük világossá a külvilág számára: az EPP az értékek pártja. Nem tudom befolyásolni azt, hogy ezt ki hogyan kommunikálja. Mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja,”


– mondta.

Weber világossá tette: új és következetes szabályokat kell hozni a tagállamoknak, “szükségünk egy kötelező erejű jogállamisági mechanizmusra.” A néppárti vizsgálóbizottságra rímelő, Fidesz által felállított háromtagú testületről csak annyit mondott:
“nem szeretném kommentálni. A párt állásfoglalása világosan fogalmaz.”

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Pimposkefir

O.L.K.T.

Ki az a Puzsér és mit akar?

O.L.K.T.

Kevés ember nőtt naggyá a szememben. Póka László, a sárga-pólós naggyá nőtt! Köszönöm!!!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!