Manfred Weber: Engem nem érdekel Orbán és az sem, hogy nem támogat!

„Nem Manfred Weber lesz az Európai Bizottság első olyan elnöke, akit a Fidesz szavazatai nélkül választanak meg.”

Így reagált az Európai Néppárt szóvivője a Politicónak, miután Orbán hétfőn azt mondta, alkalmatlannak tartja Manfred Webert bizottsági elnöknek. A szóvivő arra is utalt ezzel, hogy 2014-ben Jean-Claude Junckert sem szavazta meg a Fidesz.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfő este a Hír tévében megerősítette, gyakorlatilag visszavonták a támogatást Webertől, mert a német politikus megsértette a magyarokat azzal, hogy azt mondta, nem akar a Fidesz szavazataival bizottsági elnök lenni.

Ez a Weber-nyilatkozat viszont már több hetes, akkor reagált is rá Varga Judit államtitkár – a Hír tévében rá is kérdeztek, történt-e valami fejlemény, esetleg Matteo Salvini olasz belügyminiszter, vagy Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár látogatásakor, Dömtör viszont azt mondta, önmagában a Weber-nyilatkozat elég volt ahhoz, hogy ez legyen a következménye.

 

Kapcsolódó cikkek

Dick Durbin: Magyarország despotája, Orbán Viktor meghitt viszonyt alakított ki Oroszországgal!

Rubóczki Tamás

Vasárnapi mese. Hol volt hol nem volt…

O.L.K.T.

Kitörni a minket körbevevő sötétségből

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!