Manfred Weber a CEU-ügyében is kiosztotta Orbánt!

Budapestnél pattog a labda, a Fidesznek még van lehetősége arra, hogy tisztázza magát, és végül bennmaradhasson az Európai Néppártban – nyilatkozta Manfred Weber az Azonnali.hu tudósítójának Strasbourgban.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője azt mondta, a Néppárt kész a párbeszédre, a Fidesznek kell tisztáznia magát, ha a szövetség tagja akar maradni.

A magyar kormánypárt azonban Weber szerint ezt eddig nem tette meg, példaként pedig a CEU-ügyet emelte ki, mint olyan kérdést, amiben a Fidesz egyelőre tisztázta magát.

Orbánék szempontjából a Néppárt nem a legjobb irányba halad, a múlt héten ugyanis Donald Tuskot, az Európai Tanács korábbi elnökét és volt lengyel kormányfőt választotta elnökének.

Donald Tusk az új Európai Néppárt elnök Orbánék mérsékelt kritikusa volt korábban is, a Néppárt zágrábi kongresszusán pedig üzent is a Fidesznek, azt mondta, nem tisztelik a jogállamiságot, akik populista szólamokat hangoztatva kerítést emelnek a migrációs válság idején, és migránsellenes propagandát harsognak.

Tusk ezen kívül Lengyelországban nagy ellenfele az Orbánékkal szoros szövetségben álló Jarosław Kaczynskinek és pártjának.

Az Index szerint a Néppártban Tusk megválasztása ellenére is éles vitákat szülő kérdés a Fidesz tagsága, és várhatóan januárban dönt majd az ügyben a szövetség.

Kapcsolódó cikkek

Orbán csak az erőből ért Budapest egyértelmű kudarc volt..

O.L.K.T.

Vérlázító: Orbán tanácsadójának fontosabb a kampány az éhező gyerekeknél!

Rubóczki Tamás

Eladásban, elárulásban JOBBAN TELJESÍT!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!