Majtényi László: Nyílt levelet küldtünk az ellenzéki képviselőknek!

Milyen mozgásterük van az ellenzéki képviselőknek ebben a jelenlegi, alkotmányosnak nem tekinthető helyzetben – ezt járja körbe a Majtényi László vezette Eötvös Károly Közpolitikai Intézet.

Mivel a politikai rendszer nem a liberális demokrácia normái szerint működik, nem tekinthetjük magától értetődőnek a képviselői mandátumok felvételét – írja az ellenzéki képviselőknek címzett levélben az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet. Az elemzés konklúziója szerint “az ellenzék alkotmányos funkciója jelen helyzetben jelentékeny mértékben túlmutat a hagyományos eszközök használatán”. Majtényiék azt írják, meggyőződésük, hogy a választópolgárok joga, hogy a képviselők bemutassák arról szóló elképzeléseiket, hogy az alkotmányos demokrácia helyreállítása érdekében miként élnek majd ellenzéki jogosítványaikkal. A lehetőségek között sorolják fel a bojkott mellett az eskütétel szövegétől való eltérés lehetőségét – bár ez komolytalannak gondolják. Az ellenzék valódi mozgásterét pedig a nem többsélgi elven működő parlamneti mechanizmusokban látják. Elvárják továbbá, hogy a képvislőek egynegye megtámadja majd a Stop Soros törvénycsomagot. Felsorolják továbbá a képviselők parlamenten kívüli jogvédő lehetőségeit is.

 

olkt.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Csepeli György: A Borkai-ügy egy olyan elfekélyesedett seb!

O.L.K.T.

Diktatúra: Czeglédy Csaba ismét előzetes letartóztatásba került!

Rubóczki Tamás

Lemondott minden tisztségéről Fodor Gábor

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!