Majdnem 44 ezer ukrán vendégmunkás dolgozik Magyarországon…

Ukránok, szerbek és kínaiak adják a magyarországi vendégmunkások nagy részét, közülük is az ukránok vannak legtöbben, 43 881-en, írja a Világgazdaság. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság szeptember végi adatai szerint 6199 szerb, és 2695 kínai állampolgárnak van munkavállalási célú tartózkodási engedélye Magyarországon. Utánuk jönnek a vietnamiak (2778 fő) és az indiaiak (1806 fő).

Idén január és szeptember között több mint 26 ezer ukrán kapott engedélyt, a szerbeknél ez a szám 3710, a vietnamiaknál 1413

Két évvel ezelőtt az első három országából összesen 11 464 munkavállalót regisztráltak, tavaly viszont már majdnem 35 ezret, igaz, ez a szám az idén szeptemberig 31 449-re csökkent.

Nemrég írtunk róla, hogy tavaly kétszer annyian érkeztek Magyarországra munkavállalási céllal, mint 2017-ben, az AFP pedig arról számolt be, hogy a Mol valóságos konténervárost épített Budapesttől 160 kilométerre, ahol 2500 vendégmunkást tudnak elszállásolni.

Szeptemberben a Wall Street Journal helyszíni riportot szánt annak, hogy a magyar kormány rengeteg külföldit igyekszik idecsábítani a munkaerőhiány miatt , miközben Orbán Viktor szavakban a legradikálisabb bevándorlásellenes kormányfő az Európai Unióban.

Kapcsolódó cikkek

Orbán cimborája még mindig hivatalban!

Rubóczki Tamás

Vakulj paraszt! Az etetés!

O.L.K.T.

Az ellopott pénz egyrészét ebbe fektetik Orbánék.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!