Magyarázkodik az ÁSZ, hogy miért csak az ellenzéket vegzálják!

0

Ellenőrzései során az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem szab ki bírságot vagy büntetést, azt értékeli, hogy a döntő mértékben közpénzekből működő pártok betartják-e a rájuk vonatkozó törvényi előírásokat a közpénzek szabályszerű felhasználásánál – közölte a számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

Azért érezték szükségesnek, hogy megszólaljanak, mert kiderült, hogy csak az ellenzéki pártoknál találtak olyan mértékű szabálytalanságokat, hogy azoktól pénzt vonjanak el, összesen eddig 816 millió forintot. A Fidesz vizsgálatánál nem találtak semmi különöset.

A közleményben az ÁSZ (aminek a vezetője egyébként Domokos László volt fideszes képviselő) leszögezi, hogy számára nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell.

Ha ez nem lenne elég, azt is hozzátették, hogy az ÁSZ hozzájárul a pártok gazdálkodásának szabályszerűségéhez, végső soron

a politikai élet tisztaságához.

Olyat is találtak nyilatkozni, hogy az ÁSZ független a pártpolitikától, nem vesz részt a pártpolitikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel pártpolitikai szempontokat – áll a közleményben.

És az igazi kávépótlék:

“az ÁSZ minden pártot azonos törvényi előírások alapján és eljárási szabályok szerint ellenőriz. Pontosan ez az, ami garantálja a jogállami kereteket, illetve a demokratikus normáknak való megfelelést – írták.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!