Magyar Nemzet: Brutális pénzeket bízott valaki Kósa Lajosra.

Egy titokzatos közjegyzői okiratot tett közzé kedden a Magyar Nemzet, amelyet Kósa Lajos fideszes politikus nevére állítottak ki öt évvel ezelőtt.

A dokumentum szerint Kósa arra kapott megbízást valakitől, hogy 4 353 000 000 EUR, azaz négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró értékben vásároljon helyette kötvényeket.

Az okirat Tóth Ádám közjegyzői budapesti belvárosi irodájában készült. A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki korábban volt a Fidesz frakcióvezetője és Debrecen polgármestere is, 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, akinek kilétét a Magyar Nemzet – egyelőre – nem árulta el.

A lap által nyilvánosságra hozott okiraton kitakarták a megbízóra vonatkozó adatokat. A dokumentumból csupán annyi derül ki, hogy magyar állampolgárról van szó.

A több mint 1300 milliárd forintnyi összeget az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél helyezték el – áll az okiratban, amely szerint a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”.

Az Orbán-kormány minisztere eszerint pénzt vehetett fel a számláról, átutalásokat végezhetett és teljes körű számlaügyintézést bonyolíthatott le, egyedül a számla megszüntetésére nem kapott jogosultságot. A 2015. február 2-án kelt, többször módosított okiratban az áll: az értékpapír-vásárlást szakaszosan és folyamatosan kell „eszközölni”, és annak 2015. április 30-ig meg kell kezdődnie. A dokumentumban a felek a „megbízás tartalmát nem kívánták pontosabban meghatározni”.

Spirk József
ÚJSÁGÍRÓ.-Magyar Nemzet (facebook Karc/

Bővebben itt:https://mno.hu/belfold/kosa-lajos-mert-nagyot-almodni-2453256

Kapcsolódó cikkek

A Momentum még a csillagokat is lehozná az égből!

H Miklós

Nem kérnek az orvosok a Fidesz 400 órás túlórakeretéből!

Rubóczki Tamás

A DK ruhát és élelmiszert osztott.Félelmetesen hosszú sor volt.

O.L.K.T.