Magyar György megszellőztetett pár dolgot Siófokon, a Fidesznek ez fájni fog!

Dr. Magyar György ügyvéd és Zamárdi díszpolgára, akitől sanszos, hogy nagyon fél a fideszes hatalom. Dr. Magyar György országgyűlési képviselő-jelölt a Somogy megyei 4. számú, Siófok központú választókerületben MSZP-PM szövetség színeiben. 

ITT A BANK, HOL A BANK?
Ecc-pecc bejöhetsz, holnapután nem jöhetsz. Valami ilyesmit játszott a somogyiakkal az ember, aki előbb megnyitott itt néhány bankfiókot, lelkendezett, hogy magyar, aztán alig pár hónappal ő vizsgálja, miért ment csődbe az intézmény és keresi a felelősöket. Emlékeznek arra, hogy Somogyban 2015. februárjában mekkora pánik volt, amikor a megyében 37 fiókot üzemeltető DDB Bank vagyonát a Bankfelügyelet 100 milliárdos család miatt zárolta, és somogyiak tízezrei nem jutottak a pénzükhöz? Igal, Nagybajom, Barcs, Cserénfa, Hajmás, Gálosfa, Kaposgyarmat és Szentbalázs önkormányzata húzhatta meg a nadrágszíjat, mert ennél a banknál vezették számlájukat. Magánszemélyeknek másfél hónapra 60000 forintot vehettek fel, önkormányzatok, cégek átutalni sem tudtak. Nos, ennek a banknak a promóciójában vastagon részt vett a Fideszes Witzmann Mihály. Ott virított Neszményi Zsolt kormánymegbízottal és Hamvas Péter siófoki alpolgármesterrel együtt a DDB Bank siófoki fiókjának megnyitóján is 2014. december 5-én, amikor azt nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak:

„2008 után számos külföldi tulajdonú bank fiókot zárt be, munkahelyeket szüntetett meg.
A DDB Bank világos üzenete a válságból való kilábalásra a bővítés. Jó, hogy egy száz százalékban magyar tulajdonú bank telepedett itt meg, az, hogy minél több magyar tulajdonú bank legyen, nemzetgazdasági érdek. A válságra a jó válaszokat ehhez a bankhoz hasonlóan gondolkodók adják.”

Hasonló gondolkodásra akarhatták rábírni a siófoki önkormányzatot is, mert konkrétan szóba került, hogy a város vigye át a pénzét a DDB bankhoz. No, de valaki, egy magasabb pénzügyi körökben bennfentes ismeretségekkel rendelkező magánszemély időben felhívta Siófok független polgármesterének figyelmét az ezzel járó fokozott kockázatokra. Nem kétséges, hogy a fideszes többségű testület a figyelmeztetés ellenére is átvitte volna Siófok több milliárdnyi pénzét ehhez a kétes hitelű pénzintézethez, ám a sors közbeszólt: mielőtt ez a döntés határozattá lehetett volna, a DDB bank 2015 februárjában felettébb csúfosan becsődölt. És mit tesz ekkor Witzmann, aki két hónappal korábban még lelkesen tolta a bank szekerét?
Ezt nyilatkozta a Sonline 2015. február 27-i számában:

„Meg kell találni a felelősöket! Az elmúlt napokban önkormányzatokkal, magánszemélyekkel és vállalkozókkal találkoztam azért, hogy felmérjem a brókerbotrány helyi következményeit. Tettem mindezt azért, hogy segítségükkel a megfelelő információkkal lássam el a kormányzatot a kialakult helyzetről, s akár parlamenti eszközök igénybevételével kiderüljön az igazság. A lehető legszigorúbb, legalaposabb vizsgálatot várjuk el a hatóságoktól, amelyeknek ki kell deríteniük, hová lett, kiket gazdagított az elcsalt pénz. A felelősöket meg kell találni, és törvény szerinti számonkérésüket mihamarabb le kell folytatni!”

Alig telt el négy hónap a siófoki csindadratta óta, 2015. április 13-án meg is alakult a parlamenti vizsgálóbizottság, amely „A brókerbotrányban érintett befektetési szolgáltatóknál (Buda-Cash Brókerház Zrt., Hungária Értékpapír Zrt., Quaestor Csoport) történt visszaélésekhez vezető kormányzati intézkedések feltárására irányuló vizsgáló albizottság” szép magyar nevet kapta. A bizottságnak kilenc tagja volt, ebből 5, köztük az elnök is Fideszes. Az öt tag egyike pedig éppen Witzmann Mihály volt, aki nagyon lelkesen részt vett a promócióban, ahogy azt a Siófoki Hírek 2014. decemberi számának 23. oldalán láthatjuk. Nos, a legalaposabb parlamenti vizsgálat kimerült abban, hogy volt három, azaz 3 ülés. Az alakuló ülés 68 percig tartott, ezen Witzmann nem vett részt, helyettesíttette magát. A második ülés 2015. május 26-án 39 percig tartott. A harmadik ülés 2015. június elsején 23 percig tartott. Összesen tehát 130 percet szántak erre a Somogynak roppant fontos kérdésre. Az ülések jegyzőkönyve nem található a Parlament honlapján. A bizottság nem szűnt meg, csak több, mint két és fél éve nem ülésezett. Ennyit a felelősök buzgó kereséséről. – osztotta meg posztját Dr. Magyar György a Facebook oldalán.

 

olkt.hu/Dr. Magyar György Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bencsik András: “Nem kell annyira jajveszékelni az Amazonas miatt!”

O.L.K.T.

Soros, Migráncs, Brüsszel!

Rubóczki Tamás

Ez már tényleg kabaré amit a Tv2 művel!

H Miklós