Magyar György érdekes kijelentései

0

“Borzasztó nagy hiba, és ez is kitűnik a szakértői véleményből, hogy a jelzést három-négy perccel később adta le az első Viking kapitánya, következésképpen szervezetlen és káoszszerű volt a mentés,” mondta az ATV-nek Magyar György, a Hableány elhunyt matrózának családját képviselő ügyvéd, miután elkészült a nautikai, informatikai és műszaki egyesített szakértői vélemény kiegészítése.

Szerinte “sokkal több embert láttak a vízben, mint amennyit végül is kimentettek. Ez egy nagyon súlyos felelősség.”

Hozzátette: a szakértői vélemények alapján elképzelhető, hogy a tragédia utolsó, eddig még meg nem talált áldozatának halálát közvetlenül valamelyik Viking hajó okozta.

Az Viking Sigyn kapitánya az ütközés után négy perccel adta le a vészjelzést és kért segítséget, mondta az Indexnek Magyar kollégája, Balogh Szabolcs. A jogi képviselő szerint a most kézhez kapott jelentés szerint bár tudott a balesetről a Sigyn mögött érkező Viking Idun, nem állt félre, vagy állt meg.

A szállodahajó orrkamerái által rögzített felvételen pedig még látszódtak a dél-koreai turisták.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!