Magukat jelentik fel az oktatók a diákok helyett. “Tiltakozom önmagam ellen”

Egy a magyar kormányhoz közeli, a  csontig nyaló jó pénzért 888 oldal, az egyetemi hallgatókhoz fordult, hogy leplezzék le “a kéretlen baloldali politizálást az egyetemeken”. Az oktatók válaszoltak.

“Tiltakozom önmagam ellen” hashtaggel terjed Pintér Dániel Gergő bejegyzése. A Budapesti Metropolitan Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatója ezzel tette közzé a saját maga elleni feljelentést, miután a kormányközeli 888.hu-ban egy cikkben felhívás jelent meg. Ebben azt írják : “eleged van az egyetemen zajló kéretlen baloldali politizálásból az órákon? Úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet?”

Az ügy előzménye, hogy Hammer Ferenc, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszékének vezetője közleményben cáfolta egy, a tanszéken megtartott eseményről szóló cikkben foglaltakat.

A közleményre válaszként újabb cikk jelent meg a 888.hu-n a fent idézett felhívással.

Pintér többek közt azért jelentette fel magát, mert az elmúlt években hang- és videófelvételekkel egyértelműen bizonyítható módon több száz alkalommal beszélt többek közt a magyar médiapiac szervilizmusáról, átpolitizálódásáról, a kormánypropaganda etikátlanságairól, a gyűlöletkampányok és a fake news veszélyeiről, valamint az oktatás, a tudomány és a gondolat szuverenitásáról.

– Köszönöm, hogy nyilvános karaktergyilkosság keretében megtisztítanak önmagamtól és remélem, hogy a jövőben még több, identitáskereső 19 éves egyetemistát tudnak pártpolitikai szócsövekként rekrutálni “Éljen Soká a Gondolatrendőrség”-jeligére – fejezte be a bejegyzését, amit több mint százötvenen osztottak meg, köztük egyetemi oktatók.

Németországban ugyanezt gimnazistákkal játsszák

Nem a magyar felhívás az első, amiben tanáraik feljelentésére bíztatnak tinédzsereket, fiatal felnőtteket. Korábban az euronews is megírta, hogy a német szélsőjobboldali AfD a tanáraik utáni kémkedésre buzdította a gyerekeket. Válaszként a tanárok tömegesen jelentették fel magukat.

Ana Campagnolo, a frissen megválasztott brazil elnök pártjának képviselője pedig arra kérte a diákokat, hogy jelentsék fel azokat a tanáraikat, akik panaszkodnak Bolsonaro győzelme miatt.

FORRÁS:https://hu.euronews.com/2018/11/26/magukat-jelentik-fel-az-oktatok-a-diakok-helyett?fbclid=IwAR2vmHfFpLufNo9V9epomR16NGJO9vGB2ouWpg2BzjzZTeJuAWztA42kdvs

 

Kapcsolódó cikkek

Bizonyára aranyból készült, mert kolbászból sem ér annyit.

O.L.K.T.

Boldog karácsonyt fideszesek. Shepherd …VIDEÓ

O.L.K.T.

Meg sem vizsgálta a szívinfarktus-gyanúval orvoshoz forduló bácsit

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!