Macron és Merkel is kemény üzenetet küldött Orbán népírtó haverjának

A német kancellár és a francia elnök a szíriai török offenzíva leállítását követelik. Angela Merkel és Emmanuel Macron már vasárnap beszéltek erről, de szerdán toulouse-i közös sajtótájékoztatójukon ismét határozottan felszólították Ankarát, hogy szüntesse be a török műveleteket Szíria északi, kurdok lakta részén. Angela Merkel úgy fogalmazott, hogy “a katonai akciónak véget kell vetni”.

A német kancellár szerint a török támadások veszélyeztetik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni küzdelem eredményeit, kockáztatva a dzsihadisták újraszerveződését.

A házigazda francia elnök is hangsúlyozta, hogy nem csak a régió, hanem Európa számára is biztonsági kockázat a török offenzíva. Emmanuel Macron szerint biztosra vehető, hogy ha a kurdok által eddig őrizetben tartott dzsihadisták el tudnak menekülni, újraszerveződnek, és harcolni fognak.

Ez esetben Európa sem maradhat tétlen, koalíciós erőt kell bevetni az önmagát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet ismételt megerősödése ellen.

A francia elnök azt mondta, hogy a terrorszervezet Európa egyetlen ellensége, ami ugyanúgy harcot kezd, ha újraszerveződik, mint ahogy azt korábban tette.

A francia és a német vezető egyeztetett a csütörtökön kezdődő EU-csúcs fő témáiról is, így a brexitről, a bővítésről és az uniós költségvetésről is.

Kapcsolódó cikkek

Vaddisznókat a puskák elé? Felgyújtották a nádast Alsohetény mellett egy halastónál, a zöldhatóság vizsgálja az esetet

O.L.K.T.

MSZSZ: Világossá kell tennünk a kormánynak, hogy nem azért dolgozunk, hogy elfáradjunk, hanem azért, hogy tisztességes bért kapjunk.

Rubóczki Tamás

Rogán: Januárban a kormány csapást mér a Soros-tervre!

Rubóczki Tamás