Lovász Péter: Abszurd ami az országban folyik!

0

Dilinyós mániám, hogy naponta egyszer-kétszer belekukkantok a hírösszefoglalókba. Szeretek lépést tartani az eseményekkel, megnyugtat a jó hír, idegesít a rossz, dühítenek a hamis hírek, és felmegy a vérnyomásom, ha hazudozáson kapom a kormánysajtót. S ez így megy napról-napra, ünnep ide, vagy oda.

Szemelvényeket gyűjtögettem egy nap hírterméséből Pangloss doktor országából. (Voltaire: Candide) Hiszen Magyarország a létező országok legjobbika! (Lesz!) Mi máris példaadók vagyunk ebben a silány és hanyatló Európában, fejlődésünk gyors, a magyar jogállam és a közerkölcs szilárd, keresztyéni szeretettel fogadjuk a menekülteket. Apróságok ezek, bárhol, bárkivel, bármikor előfordulhatnak.

Én meg azt mondom: az istenfáját!

1./

Ágyi poloskák lepték el az orvosok pihenőszobáit a Honvédkórházban adta hírül több hiteles hírforrás is. Bár a rovarok megjelenését már július első hetében észlelték az intenzív osztály orvosi szobájában, de az illetékes osztályvezető főorvos először annyival intézte el a viszkető tünetekkel küszködő szakorvosjelölt panaszait, hogy ne hisztériázzon!
A Honvédkórház állítólag a magyar haza legjobb kórháza, s vérszívókat a betegek hurcolták be az orvosi pihenőszobákba, egyebekben pedig már kinyírták őket, s kórtermekbe nem jártak át a betegekből kosztolni. Rövidesen okvetlenül várható Németh Szilárd honvédelmi államtitkár tájékoztatása arról, hogy a poloskainváziót Gyurcsány bandája, és a Soros zsoldjában működő álcivil szervezetek szervezték a magyarok megnyomorítására. (Friss hír szerint állítólag 17-én este kora reggelig bezár a sürgősségi osztály, mert bajok vannak az informatikai rendszerrel. Nem elég a poloska, még vírusok is járnak arra?)

2./

Hetek óta nem kapják meg a leveleket, számlákat a XIII. kerületben – erről panaszkodott több lakó és vállalkozó a sajtónak Egy lakó a tévében azt mondta, elment a postára érdeklődni, hogy miért nem jönnek meg már egy ideje a küldemények, ahol állítása szerint azt a választ kapta, hogy szabadságon van a postás, így nincs, aki kivigye a leveleket. Ez már csak így van NER országban. A postás nyaral, helyettes nincs. Elment idegenbe. Vagy ennyi pénzért nem érdemes helyettesíteni. Macerás. Nagyon süt a nap, máskor meg zuhog az eső.

3./

Szántódról indult, s a vízen romlott el az egyik balatoni komp hétfő délután. A hajó már majdnem a tihanyi révbe ért, amikor eltört az egyik kardántengelye. Az irányíthatatlanná vált jókora hajót a szél a déli part felé sodorta, de jött a segítség, egy másik komp kimentette a fuldoklót.
Na ne csináljon már valami zugfirkász ebből is poilitikát, ilyen baleset bárhol-bármikor előfordulhat! Mondjuk például anyagfáradtság miatt tört el az a tengely. Van ilyen. Senki nem volt veszélyben, a helyzetet megoldották.
Sajnos van. ilyen, és valóban senki nem volt veszélyben. De azt talán érdemes ellenőrizni, hogy mikor vizsgálták meg legutóbb a tengely és az egész komp műszaki állapotát, mert az semmiképp sem jó, ha az a böhöm motoros vasdarab átlényegül vitorlássá a tő közepén.

4./

A Magyar Turisztikai Ügynökség kommunikációs tájákoztatót készített a tájékozatlan ügyfeleknek, mégpedig hogyaszongya: „óriásplakáton kell megköszönnie többek között Mészáros Lőrincnek, az OTP-nek, Csányi Sándor, Hernádi Zsolt és Garancsi István közös cégének, amiért az adófizetők pénzéből 100 millió forint feletti vissza nem térítendő állami támogatást kapott luxushotelek építésére vagy fejlesztésére. A köszönet címzettje a kormány. Merthogyugyanis 100 millió forint feletti támogatási összegért billboard (óriásplakát) méretű táblát kell felállítani jól látható helyen! A táblán szerepelnie kell ennek a mondatnak: „Köszönjük Magyarország Kormánya Támogatását” . Ez van a turisztikai tájékoztatóban.
Na ez már döfi! Tudtommal a kormánynak nincs egy vasa sem! Az mind a mi közös pénzünk. Mégis a kormány kapja a kösznőpuszit?! Ámbár – vizuális típus vagyok – ezektől az uraktól kapja is!

5./

Az Index közölte: „Havi 850 ezer forintot kap havonta Dr. Dénes Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei Újiráz plébánosa, amiért tanácsokat ad az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Szent László lovagkirály-zarándokút tudományos hátterét megalapozó tudományos munka elkészítéséhez – erről számolt be az RTL Klub híradója.
Szent László nagyváradi sírjához a középkorban sokan elzarándokoltak, a lovagkirály koponyáját tartalmazó mellszobor állítólag többször is csodát tett. Kásler Miklós miniszter pedig már korábban is beszélt arról, hogy szeretné feléleszteni a zarándoklat hagyományát, ehhez kérték dr. Dénes Zoltán segítségét, aki június óta kap fizetést az EMMI-től.“

Legfőbb ideje, hogy a zarándoklatot felújítsák, mert nagyon rászorulunk a szent lovagkirály segítségére.

Jómagam meg elszegődöm zarándokút-szervezőnek Máriapócsra. Úgyis kevés a pap is.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!