Lovász Péter: A Fidesz szerint “Magyarország jobban teljesít!” csak éppen nem tudjuk miben! – itt vannak a igazság adatai!

0

Minden hivatalos hírforrás azt erősíti meg, hogy a magyar gazdaságnak mostanában jól megy, a negyedéves növekedésben verjük Európát, s ennek nyomán pénzügyi lehetőségeink is szépecskén bővülnek. De azért vannak kényszerű és vannak ésszerű határok. Ismét a hírek között bolyongtam.

Köztudomású, hogy pénzdolgokban Magyarországon mindenütt szigorú fegyelmet tartanak, mindig minden közpénzügyi elszámolás fillérre stimmel. Csak a léha balliberális ellenzék gondolhat mást, meg nagy ritkán a főügyészség, ha eltéved, és belebotlik Simonka Györgybe.

Az internet szerfölött hasznos jószág, ha bárki információs forrásokhoz akar jutni, nem kell egyebet tenni, mint szörfölgetni az oldalak között, s rendre felbukkannak a hírek, amelyek némileg szerkesztett csoportosítására az olvasó kíváncsi lehet.

Jómagam most azt a kérdést tettem fel, hogy Magyarországon manapság mely közcélokra nincs közpénz, s mely közcélokra van?

Amire nincs pénz:

 • Új rákgyógyítási program van, csak pénz nincs rá. (2018. július 23.)
 • „Minden sebkötözésre érkező beteg hozzon magával kötszert! Az ügyelet erre a célra nem tud biztosítani kötöző anyagot!” – írták ki Mezőkövesden a központi orvosi ügyeleten. (2019. augusztus 27.)
 • Hetek óta nem működik a lift, kézben cipelik a betegeket a mátészalkai kórházban. (2019. április 30.)
 • A fővárosi BKV-buszokon azért nincs klíma, mert nincs rá pénz. (2019. aug. 13.)
 • Sokszor egymás szavát is alig hallják, olyan hangos az M7-es autópálya forgalma. Évek óta erre panaszkodnak a lakók Szabadbattyánban. A településen átvezető sztráda mellé ugyanis nem épült zajvédő fal. Szabály szerint már meg kellett volna építeni, de nincs rá pénz. (2019. márc. 24.)
 • Öt éve újították fel a Kelenföld-Tárnok vasútvonalat 31 milliárd forintért. A hat megálló közül háromban nem működik a lift. (2018. november 23.)
 • Még nincs rá elég pénz, de már épül a FINA-uszoda Velencén. Az önkormányzat azt reméli, hogy a kormány kiegészíti a büdzsét. (2019. aug. 12.)
 • Pénzhiány miatt leállt az egri Lenkey-ház felújítása. (2019. május 21.)
 • Eredménytelenül zárult a Magyar Nemzeti Kereskedőházak Zrt. tavaly év végén kiírt pályázata, mégsem nyílik iroda Houstonban és Miami-ben. Nincs rájuk pénz.(Mi a szösz?!) (2018. május.)
 • A szegedi repülőtér fejlesztése késik.Nincs rá pénz. (2019. április 3.)
 • Az első Kerekdomb Fesztivált 2016-ban azért rendezték meg, hogy a Tokaji Borvidék értékes települését, Tállyát, és környékét újra megismertessék a szélesebb közönséggel. A szervezők nemrégiben közölték: „a legfájóbb dolog számunkra, hogy bár a végsőkig próbálkoztunk, hogy előteremtsük a 2019. szeptemberi Kerekdomb Fesztivál anyagi feltételeit, az idei eseményt nem tudjuk megtartani.“ (Dátum nélkül)
 • Egyebekben pedig (dátumtól függetlenül) jó ideje nincs (elég) pénz az orvosok, a tanárok, az óvodai dolgozók, a tűzoltók, a rendőrök, a szociális szférában dolgozók, a közhivatalok munkatársainak megfizetésére, s szándékoltan éhbérért dolgoztatják a közmunkásokat, mert állítólag az a cél, hogy keressenek maguknak jobban fizető munkát ott is, ahol nincs munkahely. Nincs pénz óvodaépítésre és fenntartásra, kórházak felújítására, műszerekre, CT-re és MRI berendezésre, a színházak, más művészetek normatív támogatására.
 • És amire még nincs pénz, bár kellene, hogy legyen, annak ismertetésére portálunkon nincs elég hely.

Amire van pénz:

 

 • A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az idén nettó 585 milliárd forintnyi közlekedési infrastruktúra-beruházásra készül, ebből kivitelezésre 545 milliárd forint jut. Az állami cég nyolc legnagyobb projektjéből hat közúti, kettő pedig vasúti. (A tendereket a szigorú közbeszerzési szabályok szerint írták ki, és bírálták el. Mindig a legjobb ajánlat győzött. Naná!) (2019. márc. 4.)
 • Focira és stadionépítésre 2010. május – 2022. május.
 • 10-15 milliárd helyett 115 milliárdba kerül majd az új kézilabda-csarnok a IX. kerületben. (2019. augusztus 1.)
 • A pocsék állapotban levő Szent János és a kissé romos Kútvölgyi Kórház közötti területen rövidesen parkolóház és többfunkciós sportközpont építését kezdik meg. A beruházást a Kútvölgyi út és a Szilágyi Erzsébet fasor mellett futó villamosvágányok közötti háromszög-telekre tervezik, így a jelenleg ott álló fáknak alighanem végük. A remek telek viszont így remekül hasznosul. (2019. augusztus.)
 • Még mindig nem tudni pontosan, hogy mennyibe került a 2017-es budapesti vizes vb. Az óvatos becslések szerint úgy 110 milliárd forint körül lehetett a rendezvény költsége, ami több mint kétszerese annak, amennyiből az idén a dél-koreai Kvangdzsuban megrendezték a világversenyt. Az Antenna Hungária még 2,3 milliárd forintot követel a rendező cégtől, amelyet az nem fizetett meg. (2019. aug. 28.)
 • Elég lesz a Fidesznek a 30 milliárdos szavazatvásárlás az önkormányzati választáson? A nyugdíjasok 9 ezer forintos utalványt, a közmunkások 13. havi bért kapnak közvetlenül az októberi voksolás elé időzítve. (2019. aug. 29.)
 • És van még sok mindenre pénz, bár ezeket a kiadásokat minden valóban felelős kormány megtiltaná. Ilyen adományok a TAO-pénzek, külföldi egyházak támogatásai, minisztériumok áthelyezése, s ami még kedden, szerdán és pénteken a miniszterelnök úr eszébe ötlik.

 

Szerző.: Lovász Péter

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!