Lölö bekebelezi Sanyit!

Újabban agrárbirodalmat épít Mészáros Lőrinc, zömmel Orbán Viktor egykori barátja, Simicska Lajos érdekeltségeit veszi át. Ezzel lassan beéri Csányi Sándort, aki az első számú zöldbáró. Az agrártámogatások döntő része a nagygazdák felső tíz százalékához kerül, legyen szó uniós, vagy hazai pénzről – hangzott el a Klubrádió műsorában.

A K-Monitor munkatársai már hét éve vizsgálják ezt a területet, illetve a pénzek elosztását. Korábban könnyebb dolguk volt, elég volt a területalapú támogatásokat megnézni – mondta el Merényi M. Miklós, a portál munkatársa a rádió Reggeli gyors műsorában. Azonban ma már a legnagyobbaknak, akiknek 1200 hektárnál több földjük van, ez nem jár. Létezik viszont úgynevezett zöldítési támogatás, továbbá a földeket kisebb részekben át lehet adni a cégbirodalom más-más vállalkozásainak, így mégis pénzüknél maradnak a birtokosok.

2014. volt a csúcsév, akkor Simicska Lajos volt a király ezen a sakktáblán, távozásával Csányi Sándor került kivételes pozícióba, most pedig Mészáros Lőrinc a trónkövetelő. Kettejüknél a becslések szerint mindegy 35 ezer hektárnyi föld van. Csányi tavaly közel 5 milliárd forint támogatást kapott, Mészáros 3,6 milliárdot.

Az átlagember úgy tudja, hogy magyar föld nem lehet külföldiek tulajdonában, az adatokból azonban kiolvasható, hogy a legnagyobbak között van egy holland és egy belga család is. Ők 2-2 milliárd forintot vehettek föl támogatásként.

Kapcsolódó cikkek

Föld S. Péter: Mi van Kubatov Gábor kopaszaival?

Rubóczki Tamás

Kovács Zoltán vagyonnyilatkozata szerint olyan szegény mint a templom egere!

Rubóczki Tamás

8 év alatt sikerült embertelenül sok sarcot beszedni e Fidesznek!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!