Lobbistákat vásárolt a Fidesz az USA-ban

Százhatvanezer dollárért, vagyis ~47 millió forintért szerződött hat hónapra május 1-én a Policy Impact Strategic Communications nevű amerikai lobbicéggel a magyar kormány, írja a Népszava. A cég ennek fejében tanácsokkal látja majd el a washingtoni magyar nagykövetséget arról, hogy hogyan lehetne javítani a két ország kapcsolatát, egyben koordinálná a magyar kormányzat amerikai médiamegjelenéseit is.

A Policy Impact egy ideje már dolgozik a kormánynak, februárban ők szervezték le, hogy Szijjártó Péter Donald Trump egyik kedvenc Fox Newsos műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adhasson interjút.

Egy héttel később a kormány a Greenbert Traurig floridai ügyvédi irodát is leszerződtette százezer dollárért (30 millió forint). Az ügyvédi iroda aztán havi 3500 dollárért még egy külső vállalkozót, a Triconsultanst is bevonta. Ez utóbbi Kazahsztán érdekében is lobbizik, és egykor itt dolgozott Rudy Giuliani egykori New York-i polgármester, Donald Trump ügyvédje.

 

Via: ugytudjuk.hu

Kapcsolódó cikkek

Mesterházy: „az eddigi töketlenkedést, maszatolást be kell fejezni”

H Miklós

Már otthon sincs biztonságban az ember: Egy 87 éves nénit vascsővel vertek agyon Borsodban, de Pintér szerint két hét alatt rend lett!

Rubóczki Tamás

A londoni magyarok tüntettek a BMW előtt

H Miklós

Hozzászólok