LMP: Orbán oligarchái járnak ismét jól!

Hamarosan aláírhatják a Budapest-Belgrád-vasútvonal korszerűsítésére vonatkozó építési szerződéseket. A több mint 500 milliárd forintos felújítás kínai hitelből valósul meg, és szakértők szerint 2400 év alatt térül meg – áll az LMP közleményében. A párt szerint ez Paks 2 után az évszázad második legrosszabb üzlete, amellyel a hazai vállalkozások és a magyar vidék helyett megint Orbán oligarchái járnak jól. Az ellenzéki párt szerint történelmi bűn a szerződés aláírása és a hazai közlekedés nagyszabású fejlesztésére van szükség inkább.

Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke azt írta:

Ha a szakmai szempontokat nézzük, a projekttel szemben csak ellenérveket lehet felsorakoztatni: várhatóan soha nem fog megtérülni, így a fenntarthatósága is több mint kétséges. A kormány ismételten eladósítja a magyar embereket, ráadásul a gigaprojekt miatt évtizedek óta elmaradó fejlesztésekről kell lemondania a mély gazdasági válságban lévő magyar vidéknek.

Kiemelt kép: A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) megbeszélést folytat Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel Belgrádban 2016. szeptember 9-én. Szijjártó Péter részt vett a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítás kapcsán megrendezett magyar-szerb-kínai magas szintű munkacsoportülésen.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Mit kérsz szülinapodra? 😂 …VIDEÓ

O.L.K.T.

Mindenki rinyál és veri a nyálát, de ha mozdulni kell, ülnek és kussolnak.

O.L.K.T.

A legnagyobb fenyegetettséget a cigányságra Farkas Flórián és a Fidesz jelenti

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!