LMP: az Eximbank csatát vesztett az Eurostattal szemben!

Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az államadósság csökkentésére irányuló harcot a Fidesz-kormány elvesztette, mert az orosz devizahitel a paksi bővítéshez és az Eximbank adóssága is rontja a hazai össztermékhez (GDP) viszonyított magyar államadósság-rátát, amely ezzel a két tétellel eléri a 2009-es szintet.
A politikus hozzátette, az LMP szerint az Eximbank olyan tevékenységet folytat, amely semmilyen szinten nem szolgálja a külgazdasági érdekeket. A bank olyan kötött hitelprogramokat hajt végre, amelyek megtérülései és az eredményei nem láthatók – tette hozzá.
Ungár Péter szerint felháborító, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdasági érdekre hivatkozva adatot sem szolgáltat az Eximbank Mongóliába vagy a Fülöp-szigetekre kihelyezett hiteleiről, holott a pénzintézet közpénzt kezel.
Az LMP álláspontja az, hogy az Eximbankra a jelenlegi formában nincs szükség, hiszen egyetlen olyan programot sem tudnak felmutatni az elmúlt évekből, amely segítette volna a magyar gazdaságot.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Állitólag független, közben fideszes párttagkönyv lapul a zsebében!

Rubóczki Tamás

Üzenjük Sorosnak és Brüsszelnek!

O.L.K.T.

Bayer Zsolt helyreigazítást és ötmilliós sérelemdíjat kér

O.L.K.T.