Lezsák és Szájer nagyon sokat tett a szabadságért! – Szerintük!

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőjében úgy fogalmazott: Lezsák Sándor és Szájer József nem csupán azért tett nagyon sokat, hogy Magyarország legyőzze a kommunista diktatúrát és a nemzeti függetlenség, a szabadság és felelősség egyensúlyával jellemezhető útjára lépjen, hanem azért is, hogy szabadságunkat a magyar nemzet javára kamatoztassuk.

Schmidt Mária történész, a XXI. Század Intézet főigazgatója arról beszélt: a Petőfi-díjjal a közös jóért, a szabadságért tett erőfeszítést ismerik el.

„Végső soron a bátorság, a megalkuvást nem tűrő kitartás példaképeit emeljük a magasba azért, hogy mindenhonnan jól láthassák őket”

– mondta.

Szájer József és az őt méltató Gulyás Gergely emlékezetes kiállása volt a 90 előtti kommunista diktatúra ellen, amikor egy 2018-as sajtótájékoztatón egyetlen rossz szót sem szóltak arról, hogy Szita Károly kaposvári fideszes polgármesterről kiderült, III/II-es ügynök volt.

A Petőfi-díjat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Közalapítvány alapította 2009-ben, és olyan embereknek adják, akik személyes helytállásukkal, a szabadságáért hozott személyes áldozattal mutattak példát és mozdították előre a közös jó, a szabadság ügyét. A díj korábbi kitüntetettjei közt van Václav Klaus volt cseh elnök, Anne Applebaum újságíró és Mart Laar korábbi észt miniszterelnök is.

Kapcsolódó cikkek

Érdekel ez még valakit?

H Miklós

Varju László DK-s országgyűlési képviselő összeverése! (Videó)

Rubóczki Tamás

A tűzzel látszik az Orbán rezsim

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!