Levélben fenyegetik a gyöngyöspatai roma lakosságot!

0

Több gyöngyöspatai roma is feljelentést tett a rendőrségen névtelenül érkezett fenyegető levelek miatt. Ezt a jövőben is meg fogjuk tenni – írta a gyöngyöspatai roma nemzetiségi önkormányzat közösségi oldalán.

Az index.hu azt írja, Csemer Géza, a nemzetiségi önkormányzat elnöke szerint itt az eredménye az elmúlt hetek kormányzati sajtótájékoztatóinak és Orbán nyilatkozatainak, amelyek szerinte szabad utat adtak a nem roma társadalomnak a támadásokra.

Két fenyegető levél után tettek feljelentést Csemerék a rendőrségen, ahol azt az ígéretet kapták, hogy garantálják a biztonságunkat.

Azt mondták, bármi történik, rögtön ott lesznek – magyarázta Csemer a portálnak. Ettől függetlenül, van félelem a romákban, nem jó a közhangulat Gyöngyöspatán – tette hozzá.

Farkas Lilla, a roma diákokat képviselő Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány vezetője közölte:

Ahogy általában a megélhetési rasszisták, úgy ez a feladó se fizette meg a tetteinek az árát, még bélyeget se tett a levélre, a címzettnek kellett fizetnie a postásnak.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!