Lévai Katalin körül szorul a hurok – a DK börtönt ígér a csaló kamupártoknak!

0

Molnár Csaba a Demokratikus Koalíció alelnöke és európai parlamenti képviselője szerint döbbenetes országos maffia szerveződött az ajánlások hamisítására. Molnár Csaba pénteken felszólította a csaló kamupártokat, hogy azonnal lépjenek vissza. Molnár Csaba elmondta: a DK politikusai és helyi aktivistái kikérték, hogy mely pártok aláírásgyűjtő ívein szerepelnek az adataik. Molnár közlése szerint eddig már mintegy harminc visszaéléssel találkoztak, de ennél sokkal nagyobb lehet az ilyen ügyek száma. A DK alelnöke példaként említette, hogy a valódi támogatottság nélküli szervezetek helyettes szóvivőjüknek, Rónai Sándornak, fővárosi önkormányzati képviselőjüknek, Gy. Németh Erzsébetnek és Dombóvár DK-s polgármesterének, Szabó Lórándnak az adataival is visszaéltek. Külön kiemelte, hogy Hernádi Gyulának, a párt XVII. kerületi önkormányzati képviselőjének neve:

“hét különböző párt aláírásgyűjtő szerepel!”

Bemutatta a Hernádi Gyula nevét feltüntető ajánlóívek fénymásolatait, hogy ezzel illusztrálja, az azokon szereplő aláírások minden esetben mások. Molnár Csaba elmondta, hogy az összes esetet bejelentették a helyi választási bizottságoknál és minden ügyben feljelentést tettek, tesznek. Azt is jelezte, hogy ha kormányra kerülnek, kivizsgálják ezeket az ügyeket és “kattanni fog a bilincs” a csalók kezén. Közben szorul a hurok a csaló Lévai Katalin körül is amiről a nyugatifeny.hu számolt be, ugyanis a zuglói választási iroda beperelte rágalmazásért! Pár hét alatt bravúrosan lenullázta magát a pénzéhes szélhámos. hamisított aláírásokkal bukott le a Lendülettel Magyarországért nevű kamupárt “elnöke”, Lévai Katalin. A korábban MSZP-s, újabban Fidesz-bérenc Lévai Katalin nyilvántartásba vételét elutasította a XIV. kerületi választási bizottság. Az indoklás szerint ugyanis az ajánlóívein 27 esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepeltek, mint a Fidesz jelöltjének ívein. A határozat szerint ezek a választók nem saját kezűleg írták alá Lévai íveit. Mivel az érvénytelenített ajánlások miatt Lévai támogatói 500 alá csökkentek, így nem indulhat. A botrány után a szélhámos Lévai vádaskodásokba kezdett: gyakorlatilag azt állította, hogy a Választási Iroda valamely munkatársa az ívek leadása után manipulálta az ő íveit. A hvg.hu ezután fordult kérdéseivel a zuglói választási irodához, ahonnan az alábbi választ küldték a lapnak:

„Budapest 08. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda a jelölő szervezetek által leadott ajánlóívekkel kapcsolatosan semmilyen olyan belső vizsgálatot nem folytat, amelyben a választási iroda bármely tagja érintett lenne, mivel erre utaló körülmény nem merült fel. Az aláírásgyűjtő ívek őrzése elkülönített helyiségben, zárt lemezszekrényben történik. Ahhoz kizárólag a választási iroda esküt tett tagjai férhetnek hozzá. A választási iroda a vádakkal kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megteszi.”

Amikor visszakérdeztek, hogy ez azt jelenti-e, hogy beperlik Lévait, a válaszból kiderült: igen, perelnek.

 

olkt.hu/hvg.hu/nyugatifeny.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!