Letelt a határidő – brutális tüntetés várható a diákoktól!

A Kossuth térre vonulnak a diákok, mert Orbánék válaszra sem méltatták a követeléseiket!Mivel a diákok sem a Balog Zoltán álltal vezetett Emberi Erőforrások Minisztériumától nem kaptak választ a 12+1 pontban megfogalmazott követeléseikre, és Orbán Viktor miniszterelnök sem reagált, amikor vitára hívták, ezért február 23-ára még nagyobb tüntetést szerveznek a Parlament elé, hogy nyomatékosítsák: KOMOLYAN GONDOLJÁK. A Diákparlament MTI-hez eljutatott legfrissebb közleményében ez áll:

„Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak. Például a tehetséges, de nehéz anyagi helyzetű diákok esélyegyenlőségét, a diákok és tanárok szólásszabadságát, vagy esetleg a diákok felelős állampolgárságra való nevelését? Sajnáljuk, hogy a kormány teljes mértékben hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás ügyének. Véleményünk szerint az oktatás az egyik legfontosabb nemzeti ügy, amely évtizedekre előre alapozza meg Magyarország jövőjét. Éppen ezért mi, a január 19-i diáktüntetés szervezői úgy határoztunk, hogy most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk. Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek kell közösen rendszert váltanunk az oktatásban.”

 

A diákok február 23-án, pénteken 17:30-tól a Deák Ferenc térről indulva vonulnak a Parlament elé. Várnak mindenkit, aki szimpatizál velük, hogy csatlakozzon hozzájuk.

 

(OLKT/MTI/NyF)

Kapcsolódó cikkek

Ebben is hazudtak!

H Miklós

Ennyit a választás tisztaságáról: Nem jönnek az EBESZ-megfigyelők, és az ellenzéknek is alig lesznek delegáltjai

O.L.K.T.

Hát apám, te kajak elmebeteg vagy!

Rubóczki Tamás

1 hozzászólás

János Dunai 2018. február 8. at 12:37 du.

bohózat.kilog a lóláb.erre nem indul be az orszag max nyakon verni.szakszervezet vagy jobbik.mas nem hiteles .ök se de kis szódaval elmenne.de mindkettö megvan véve.a kamudemokracia elkotelezettje ahol természetesen megveve mindenki es kussol a pártok meg tudjak hogy ha nem ugralnak kulonutasan akkor kéz kezet mos mukodni fog 28 év modjara

Válasz

Hozzászólok