Letelepedési Kötvény-mutyi

Brüsszel megítélése szerint olyan személyek is állampolgársághoz jutnak, akiknek nincs igazi kapcsolatuk az adott országgal, és a bizottság elvárásával szemben nem is élnek ott legalább egy évig.
„Az állampolgárság megadása komoly biztonsági kockázatot is jelent, mert a kedvezményezettek megszerzik az EU polgárainak járó valamennyi jogot és szabadon mozoghatnak az egész EU-ban“ – fejtette ki az uniós biztos, hangsúlyozva: „Nem akarunk trójai falovakat az EU-ban“.


Az állampolgársági ügyek ugyan a nemzetállamok hatáskörébe tartoznak, de „ha egy EU-tagállam megnyitja a kapuit egy harmadik ország polgárai előtt, akkor az egész EU felé megnyílnak a zsilipek, és ez már ránk is tartozik, mert az Európai Bizottság is felelős az EU biztonságáért“

A bizottság minden egyes érintett tagállam gyakorlatát részletesen megvizsgálja, majd jelentést készít a problémákról, és az eddiginél szigorúbb irányelveket dolgoz ki – tette hozzá Vera Jourova.
Emlékezetes, Magyarországon is hasonlóan működött a letelepedési kötvényprogram 2013 és 2017 között. Ezen a rendszeren a magyar állam összesen 8,7 milliárd forintot bukhatott, viszont nagyot szakítottak rajta a Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz köthető üzleti körök. Ráadásul – ahogy az uniós biztos is kifogásolta – komoly bűncselekmények gyanúsítottjai, és már elítélt külföldi állampolgárok is vásároltak így maguknak magyar, azaz uniós állampolgárságot.

ILLUSTRATION – 500 euro notes attached to a laundry rack in Sieversdorf, Germany, 18 June 2009. Photo: Patrick Pleul

MN

Forrás: http://www.orbanzona.com/2018/08/08/letelepedesi-mutyi/

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<ins class=”adsbygoogle”
style=”display:block”
data-ad-format=”autorelaxed”
data-ad-client=”ca-pub-6309347473849444″
data-ad-slot=”9747106430″></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

<script type=”text/javascript” async=”true” data-ad-type=”iframe v2.0″ charset=”utf-8″ src=”//hu.search.etargetnet.com/generic/uni.php?g=ref:66083,area:300×250″></script>

Kapcsolódó cikkek

A Fidesz kormány nyakig benne van a Facebookos manipulációban – ezért tiltanak engem is!

Rubóczki Tamás

O1G szobor bukkant fel a Parlamenttel szemben

O.L.K.T.

„Azért ment el, hogy mások élhessenek” – elárulták a szervdonor fiú családjának, hány életet mentett meg gyermekük

O.L.K.T.