Leszámolás a Jobbikban?!

Érdekes jövő előtt áll a Jobbik frakciója. Sneider Tamás a Jobbik új elnöke nem vacilált, nem indított etikai eljárást, nem bizottságozott, fogta és Dúró Dórát kizáratta a parlamenti frakcióból. Úgy tűnik ez egy ilyen család, a férjét Novák Elődöt 2016-ban zárta ki, az akkor még Vona Gábor vezette frakció. Világos döntést, nincs más út, mint amit ők képviselnek, akinek ez nem tetszik, annak fel is út, le is út. Ezzel a lépéssel az egyetlen ellenzéki párt lett a Jobbik, aki nem keni el belső problémáit, egyértelművé tették mi az irányvonal, amit követni fognak még akkor is, ha ez jelentős veszteségekkel fog járni. Veszteséggel pedig bizonyára fog járni, mert Toroczkai máris reagált:

“a Jobbikot egyben kell tartani, mert az ő élete is ennek a mozgalomnak a részévé vált. Mától nincs értelme többet erről beszélni.

Mindkét fél kijelölte a pozícióját, ami élesen szemben áll egymással, már csak idő kérdése a hivatalos szakítás is. Sneider kockáztatott -nem is keveset- amikor kizáratta Dúró Dórát a frakcióból, hiszen 20 igennel, 4 nemmel, valamint 1-1 tartózkodással és érvénytelen szavazattal döntött a frakció a kizárás mellett. Ez azt is jelentheti, hogy akár mások is követhetik Dúrót, és lehetnek előbb függetlenek, majd egy újonnan alakult, Toroczkai nevével fémjelzett párt frakcióját alakíthatják meg a parlamentben.

Nem lennénk meglepve, ha a Fidesz ha nem is segítené nyíltan a folyamatot, de nem gördítene akadályt az új frakció megalakulása elé.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Milyen szavakat sikerül kiraknia a betűkből.

H Miklós

Andy Vajna: Remélem, hogy a Fidesznek sikerül, mert szerintem nagyon jól vezetik az országot! (+Videó)

Rubóczki Tamás

Itt a harmadik 24 óra alatt: Újabb fideszes képviselő használta a helyi óvodás gyermekeket biodíszletnek!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!