Lerobbant egy villamospótló, teljesen összeomlott a közlekedés Budán

„Game over”

– mondta a buszvezető, amikor arról kérdeztem, mi történt a villamospótlóval, ami a Margit körúti templom előtt robbant le, ahol a villamossínek felújítása miatt az útszakasz fele le van zárva. Mivel a Rómer Flóris utcát is épp felújítják, fél órán keresztül állt a forgalom, végig a Margit utcában, és a Tölgyfát a körúttal összekötő Fekete Sas utcában.

És most ismét áll.

 

kép. Olvasói fotó.

A villamospótlók kinyitották ajtajaikat, az utasok szitkozódva indultak útnak a Széna tér felé gyalog. Az elzárt útszakasz végén egy ponton megbontották a kerítést, így egy ideig tudtak haladni az autók, de ezt a lehetőséget azóta (vagy a BKV, vagy esetleg az önkormányzat kiérkező illetékesei) balesetveszélyesnek minősíthették, mert most ismét áll a sor, és folyamatos a dudálás.

Aki Pestről érkezik (ne érkezzen) az még szerencsés esetben a Bem mozi előtt, a villamospótlókat elölről megkerülve vissza tud menekülni a Margit-hídra, vagy a Török utcán a domb irányába; sokan így is tesznek. (Lásd az ábrát a szöveg alatti első képen.) Akik viszont beszorultak a körútra, a Rómer Flóris lezárása miatt várhatják, amíg valahogy sikerül elpakolni a buszt az útról. A tömegközlekedőknek esélyük sincs:

képek. 444.hu

Kapcsolódó cikkek

Human Rights Watch: Magyarország diktatórikus!

Rubóczki Tamás

A Fidesz nem volt hajlandó napirendre venni sem az MTVA-székházbeli botrányt, ezért az ellenzék kivonult a nemzetbiztonsági ülésről!

Rubóczki Tamás

Orbán „fizessünk a gazdagoknak” programja.

O.L.K.T.