Lendvai Ildikó: Viktor! Ekkora baj van?

Hú, de be vannak gazolva! Most meg a házszabályt készülnek módosítani. Akadályozni akarják egyrészt az ellenzéki pártok együttműködésének szorosabbra válását, a függetlenek indulását, másrészt a saját soraikból való dezertálást is.

Frakciók a jövőben nem egyesülhetnének, még nevet sem változtathatnak, akkor sem, ha a párt neve közben megváltozik. Vagyis, ha a választáshoz közeledve, az ellenzéki pártok mondjuk közös választási pártot alakítanának például Köztársaságpárt néven, a képviselőcsoportjaik ebben a ciklusban nem egyesülhetnének.

Más frakcióba átülni hat hónap várakozással sem lehet (csak semmi szökés, fideszesek, értve vagyok?!), a független képviselő pedig egyáltalán soha sehová nem léphet be, akkor sem, ha indulását pártok is támogatták. (Lex Mellár Tamás? Hátha vissza lehet riasztani a párthoz, de főleg a Fideszhez tartozni nem akarókat az indulástól?)

Kezdeményezi mindezt az a párt, amelynek frakciója 1997-ben 11 volt KDNP-s átülésétől nőtt meg, első kormányuk idején renegát kisgazdák mentették meg a kisebbségi kormányzástól, számos, pártját eláruló volt MDF-es ül soraiban, eddig minden partnerét felzabálta, és ahol ma is szinte „ecc-pecc-kimehetsz” alapon számolják ki, ki üljön közülük a KDNP frakcióba. Ekkora baj van, fiúk?

Szerző. Lendvai Ildikó volt MSZP-s alelnök

Kapcsolódó cikkek

Gyorshír: Őrült összegeket adott Orbán a határon túli fociakadémiáknak Karácsonyra. Év vége előtt még kiürítették az államkasszát. Miközben Karácsony mindhárom napján ezrek álltak sorba egy tányér meleg ételért a Blaha Lujza téren, Orbán Viktort ilyenkor is csak foci és a határon túliak hozták lázba.

O.L.K.T.

Ön szerint, a Jobbik nélkül lehetséges a kormányváltás?

H Miklós

A Fidesz szerint se béremelésre, se bérlakásépítésre nincs szükség.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!