Lendvai Ildikó belerongyolt a fideszes kampánydedóba!

Megfejtettem, miért alkalmaz a kormányoldal olyan bugyuta és infantilis kampánymódszereket, mint a másik leordítása, az áram kikapcsolása, az ellenzéki jelöltek randává photoshopolt képei a helyi lapban, cirkuszi zene üvöltetése stb. Szerintem olyan törvénymódosításra készülnek, hogy csak a 10 éven aluliaknak legyen választójoga. Felnőttek kizárva. Még jobb, ha csak a 8 éven aluliaknak, mert ezek a mai 9 évesek azért elég érettek.

Ha már óvodás szint, volna néhány javaslatom az eszköztár bővítésére.

Mi volna például, ha minden ellenzéki jelöltet követne egy fidelitásos ifjonc, és szamárfület mutatna a háta mögött? Esetleg egy cédula tűzése a hátukra “Hüje Gergő”, “hüje András”, “hüje Laci” stb. felirattal? Rajzszög a székre? A “Bábuci bá, bújj az ágy alá!” rigmus üvöltése? (Ha lebuknak, a szavalás folytatható a “Nem ér a nevem, káposzta a fejem” mondókával.)

Az ellenfél harcképtelenné tétele spenót vagy tejbegríz ráköpködésével? Végső esetben árulkodás az óvónéninek/bácsinak “Gergőke bánt!” felkiáltással?

Az óvóbácsi biztosan igazat adna, ő is roppant haragos azok miatt a haszontalanok miatt, akik engedélye nélkül izegnek-mozognak, nem férnek a bőrükbe, elindulnak a választáson, pedig ő csendes pihenőt rendelt el.

A haragos óvóbácsinak ajánlanám figyelmébe Weöres Sándor versét Haragosi úrról és az ő retyerutyájáról: Az óvodások szeretni szokták.

“Fut, robog a kicsi kocsi,
rajta ül a Haragosi.
…Ha kiborul az a kocsi,
leröpül a Haragosi,
din-don diridongó.
Fut a havon a fakutya,
vele fut a retyerutya.
…Ha kiborul a fakutya,
lepotyog a retyerutya,
din-don diridongó.”

Ez a Weöres tudott valamit. Legalábbis din-don diridongó.

Kapcsolódó cikkek

Sugárzó milliárdok Nyíregyházán

O.L.K.T.

Matolcsy belerúgott a nyugdíjasokba – Akár 40%-kal kevesebb nyugdíjat is kaphatnak!

Rubóczki Tamás

Egykor, és most…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!