Lemondott az orosz kormány

Lemondott a teljes orosz kormány röviddel azután, hogy Vlagyimir Putyin megtartotta évértékelő beszédét – írja az RT.

Orosz hírügynökségek jelentései szerint a kormány teljes összetételében lemondott. Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő és kabinetje lépését elfogadta az elnök.

Az MTI szerint Putyin köszönetet mondott a távozóknak a közös munkáért, noha, mint mondta, “nem minden sikerült”. Egyúttal felkérte a kormány tagjait, hogy az új kabinet megalakulásáig ideiglenesen folytassák feladataik ellátását. Az orosz elnök felajánlotta Medvegyevnek az orosz biztonsági tanács elnökhelyettesi posztját.

Putyin szerdán egész Oroszországban sugárzott élő adásban beszélt az elkövetkező időszakra vonatkozó terveiről, köztük egy alkotmánymódosítási csomagról.

Az RT szerint a beszéd után Putyin és Medvegyev egyeztetett a jövőbeli tervekről, majd utóbbi azt közölte: a kormány mindent meg kell, hogy adjon az elnöknek, hogy meghozhassa azokat a döntéseket, amelyek a javasolt változtatások bevezetéséhez szükségesek.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20200115_vlagyimir_putyin_orosz_elnok_orosz_kormany_orosz_miniszterelnok?fbclid=IwAR3-sfziizVf88RO_eldVwtIZF7OXJmrT2cOKPBS0uzUrjM6G53i_oA2aY0

Kapcsolódó cikkek

Simonka György szó szerint bújkál!

O.L.K.T.

Eltiborczoztak 13 milliárd forintot! Nem baj, majd vissza fizetjük! Kútadó, Cafeteria megvonás stb

O.L.K.T.

Egészségtelen a legtöbb magyar dinnye. Vegyszerekkel érlelik. Tele van nitrogénnel

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!