Leleplezés: Megtalálták Orbán Viktor Soroséknak írt motivációs levelét!

A francia L’Express megtalálta és közölte az akkor 25 éves Orbán Viktor 1988-ban írt önéletrajzát és kutatási tervét, amelyben oxfordi tanulmányaihoz kérte a Soros-alapítvány segítségét – szúrta ki a Mérce. Orbán Viktor motivációs levelében részletesen írt kutatási témájáról, azaz a társadalmi önszerveződésről, amelyből a lengyel példa alapján szakdolgozatát is írta. Megemlítette, hogy a magyar civil társadalom a diktatúrától a demokrácia felé tartó átmenet legfőbb elemévé vált. Mint írta, érdekelné, hogyan közelítik meg a civil társadalom kérdését az angol liberális hagyomány szerint. A L’Express rámutatott: Orbán már 1988-ban is tökéletesen tisztában volt a civil társadalomban mint a politikai hatalom ellensúlyában rejlő potenciállal. A pályázat végül sikert aratott, Orbán Viktor körülbelül 10 000 dolláros ösztöndíjat szerzett, így Angliába utazott, ám nem maradt pár hónapnál tovább: 1990 januárjában hazatért, hogy részt vehessen a parlamenti választáson. A L’Express hozzátette:

„Orbán Viktor bizonyára jobban szerette volna, ha az anyag, amelyre a L’Express Budapesten bukkant rá, az archívumok mélyén marad, minthogy egészen új fényt vet a tekintélyelvűségéről híres magyar kormányfőre, akit láthatóan egykor mélyen lenyűgözött az a civil társadalom, amelyet ma elhallgattatni igyekszik. Ironikus, hogy Orbán épp attól – Soros György milliárdostól – kért anyagi támogatást, akit egy negyed évszázaddal később a legfőbb ellenségének tekint.”

A pdf dokumentum itt olvasható.

 

olkt.hu/lexpress.fr

Kapcsolódó cikkek

Liberálisok: Követeljük a Nemzetbiztonsági Bizottság vizsgálatát a hármas metró felújítása kapcsán

Rubóczki Tamás

Kérem adjatok tanácsot! Vagy Te mit tennél?

O.L.K.T.

Kisfilmben parodizálták ki a Fidesz által terjesztett gyülőlet propagandát! Ezt látni kell! (+videó)

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!