Lehet lehallgat majd minket Orbán új hírszerzési központja – a Miniszterelnöki Kabinetiroda cáfol!

Hírszerzési központként jellemezte Orbán Viktor miniszterelnök azt a szervezeti egységet, amelyet a Miniszterelnöki Kormányirodán belül állít majd fel.

A személyesen Orbán Viktor által irányított új tárca, a Rogán Antal féle “Propaganda minisztérium” Miniszterelnöki Kabinetiroda lesz a “házigazdája” a nemzetbiztonsági államtitkársának. A szervezett egység működéséről egyelőre nem sokat tudni, ám a nemzetbiztonsági törvény módosítását még nem kezdeményezte a kormány, tehát titkosszolgálati eszközöket ez a szerv nem használhat, azaz nem gyűjthet adatokat és nem hallgathat le senkit – írja eheti számában a HVG.

A kérdés persze az, mire használja majd Orbán a kormányiroda nemzetbiztonsági államtitkárságát. Lehet ez olyan kézivezérelt szervezet, amely a miniszterelnök éppen aktuális érdeklődésének megfelelően megrendeléseket ad a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, akár hírszerzői, akár elhárítói vonalon. De lehet, hogy a miniszterelnök mellett most áll fel az az elemző központ, amelyet már régóta szerettek volna megvalósítani a szolgálatok és politikusok egyaránt. Tehát érdekes lesz az új “minisztérium” ahol ugyan elvileg senkit nem hallgatnak majd le, de az Orbán kormánynál mindíg az ellenkezője történik egy-egy állításuknak vagy cselekedetüknek.

olkt.hu/hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Mit gondol, fizetne ön alkalmanként 300 forintot azért, hogy jobb egészségügyi ellátást kapjon?

H Miklós

Brutálisan sokan regisztrálnak a határon túliak az áprilisi választásokra!

Rubóczki Tamás

Niedermüller Péter: Szájer József “nem tényszerűen tájékoztatta” a néppárti EP-képviselőket a magyar választások menetéről és eredményeiről!

Rubóczki Tamás