Lehet csődbe megy a Jobbik? Mert akkor a pártnak annyi!

Magyarázkodásra kényszerülhet a Jobbik, miután az eredetileg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetésre összekalapozott, majd a párt vezetőinek állítása szerint kampányra fordított százmillió forintos adománynak nincs nyoma a Sneider Tamás elnök által aláírt kampánybeszámolóban.

A Magyar Idők szerdai száma szerint a június elején közzétett elszámolás szerint a választási célra kapott adományok összege mindössze húszmillió forint volt a Jobbiknál.

Az MTI szemléjéből kiderül, hogy míg a legutóbbi pártnyilatkozatok szerint

az ÁSZ által kiszabott 331 millió forintos bírság visszafizetésére indított gyűjtésből befolyt összeget valójában kampányra fordította az akkor még Vona Gábor vezette Jobbik,
a párt kampánybeszámolója ezt nem mutatja.

A lap szerint ez két dologra utalhat, az egyik lehetőség az, hogy a Jobbik közzétett kampánybeszámolója nem stimmel, és mintegy nyolcvanmillió forint kampánykiadás nem szerepel benne. Ez tiltott kampányfinanszírozás is lehet. A másik, hogy újabb fordulat történt a lassan végtelennek tűnő jobbikos hazugságspirálban, és a párt mégsem kampányra költötte a szimpatizánsaitól eredetileg az ÁSZ-bírság kifizetésére kért pénz jelentős részét – írták.

Mindezt úgy, hogy gyakorlatilag csődhelyzet alakult ki a Jobbik gazdálkodásában. A Jobbik adománygyűjtésével kapcsolatban már az ügyészség is nyomozást indított csalás gyanúja miatt.

 

olkt.hu/MTI


Kapcsolódó cikkek

Niedermüller Péter: A Fidesz szándékosan vérezteti ki az MTA-t

Rubóczki Tamás

“A kormány egész rendszereket működtet abból a célból, hogy a közpénzeket magánvagyonná alakítsa”

H Miklós

Megérkezett az első könnygáz adag! Oszlatás a Kossuth téren!

Rubóczki Tamás